Mit tegyek, ha 5 hós babámnak nincs fix alvásideje? Egyáltalán baj?
Így néz ki a napirend:
7-8 között kelés, játék apával, evés
dél körül evés, séta; ha kell, bolt
4 körül evés
7-f8 között fürdés, evés, játék
9 körül alvás, este ritkán ébred
Van, hogy napközben alszik 2-3 órát is; de olyan is, hogy a reggeli és a déli evés között egyáltalán nem. Ez nagy baj? Ha igen, mit tudok tenni?
Köszönöm
én nem engedtem már ennyi idősen az alvásból. 5 hónaposnak nagyon sok 6-7 órát fent lenni!
alvás közben dolgozza fel az ingereket, fejlődik az idegrendszere, nagyon fontos!
tedd le legalább 2x aludni, délelőtt és délután. ha a napirend részésvé teszed akkor tudni fogja, hogy most alvás idő van, aludni kell, gond nélkül el is fog aludni :)
mondjuk enyém 5 hónaposan 10kor, f2kor és f6kor aludt. ha felébred félóra mlva se baj, csak kicsit pihenjen :)
Én sosem erőltettem semmit, álmosan altattam, máskor nem. Ha ragaszkodsz bármi erőltetett napirendhez (már ha lehet), elég nehéz lesz észrevenni ha változtatni akar a babád. Na meg nem minden napjuk egyforma, egyszer sokat mozog, máskor többet nézelődik, frontok jönnek-mennek.
Lehet hogy a 7 vagy 8-as kelés el is dönti hogy alszik-e délelőtt vagy nem. Nálunk 7 hósom ha fél 7-kor kel, akkor 10-kor álmos, ha fél 8-kor akkor már csak egyet alszik, dél után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!