Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha 5 hós babámnak...

Mit tegyek, ha 5 hós babámnak nincs fix alvásideje? Egyáltalán baj?

Figyelt kérdés

Így néz ki a napirend:

7-8 között kelés, játék apával, evés

dél körül evés, séta; ha kell, bolt

4 körül evés

7-f8 között fürdés, evés, játék

9 körül alvás, este ritkán ébred

Van, hogy napközben alszik 2-3 órát is; de olyan is, hogy a reggeli és a déli evés között egyáltalán nem. Ez nagy baj? Ha igen, mit tudok tenni?

Köszönöm

2012. márc. 1. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
A babának ez nem baj, esetleg neked. A fiamnak 8 hónapos koráig nem volt fix alvásideje, én majdnem megőrültem tőle, mert ott volt még a 2 éves nővére. Lehet próbálgatni a napirendet, de nem biztos, hogy sikerül.
2012. márc. 1. 16:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem nem baj, csak a nagyszülők, ismerősök mondogatják, hogy ez így nem jó.
2012. márc. 1. 16:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

én nem engedtem már ennyi idősen az alvásból. 5 hónaposnak nagyon sok 6-7 órát fent lenni!

alvás közben dolgozza fel az ingereket, fejlődik az idegrendszere, nagyon fontos!

tedd le legalább 2x aludni, délelőtt és délután. ha a napirend részésvé teszed akkor tudni fogja, hogy most alvás idő van, aludni kell, gond nélkül el is fog aludni :)

mondjuk enyém 5 hónaposan 10kor, f2kor és f6kor aludt. ha felébred félóra mlva se baj, csak kicsit pihenjen :)

4/8 anonim ***** válasza:
Én kisfiam ennyi idősen papi 2x aludt,de. 10 körül (6-kor ébredt),és du.4 körül .
 5/8 A kérdező kommentje:
Mikor tegyem le szerintetek? Evés előtt egy órával? Vagy evés után?
2012. márc. 1. 16:38
 6/8 xStefix ***** válasza:
Ahogy feljebb írták, te is rá tudsz segíteni az alvási szokások kialakítására egy helyes alvós rutinnal. (Gondolom, a rokonok ezt hiányolják.) Szerintem nem lenne felesleges próbálkozni ezzel, ha eddig még nem tetted. De, ha a babádnak valamiért nincs most erre szüksége, akkor úgysem fogod tudni ráerőszakolni, hogy aludjon. :) Szóval próbálkozz, aztán majd ő eldönti, kell-e neki és ha igen, hogyan.
2012. márc. 1. 16:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat :-)
2012. márc. 1. 17:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Én sosem erőltettem semmit, álmosan altattam, máskor nem. Ha ragaszkodsz bármi erőltetett napirendhez (már ha lehet), elég nehéz lesz észrevenni ha változtatni akar a babád. Na meg nem minden napjuk egyforma, egyszer sokat mozog, máskor többet nézelődik, frontok jönnek-mennek.

Lehet hogy a 7 vagy 8-as kelés el is dönti hogy alszik-e délelőtt vagy nem. Nálunk 7 hósom ha fél 7-kor kel, akkor 10-kor álmos, ha fél 8-kor akkor már csak egyet alszik, dél után.

2012. márc. 1. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!