Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó ha van a babának alvókendője?

Jó ha van a babának alvókendője?

Figyelt kérdés
Ti adtatok neki, vagy nem? Én most gondolkodom, hogy vásároljak-e neki, vagy inkább ne. Érvek, ellenérvek????

2012. febr. 29. 13:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolog fix: a baba dönt :)

Mellé tehetsz bármit, ő majd eldönti, megszereti-e. Ismerőseim és unokatesóék is vettek a babáknak, a baba le sem tojta :) Egyik már két éves lett, soha nem ragaszkodott a tárgyakhoz.

Én kisfiam másfél éves, neki van, de nem az, amit direkt erre a célra vettünk, hanem ő választott ki egyet. Úgy jöttem rá, hogy anyuméknál aludtunk, és végigsírta az éjjelt. Másnap megörült a kis takarónak amikor itthon meglátta, azóta ki sem engedi a kezéből.

Jó, mert meg tudod vele vigasztalni, de rossz, mert ha elveszik, vagy mosni kell, akkor sírás van (volt hogy nálunk két hajszárítóval kellett megszárítani, hogy lefekvésre megszáradjon, ugyanis bedobta a kutya vizébe)

Egyébként egy jótanács: nem kell mindent ennyire megtervezni, hogy még egy alvóbarát vásárláshoz is érvet gyűjts :) A kicsik megszeretnek egy játékot, és az lesz a barátjuk. EZ akkor is megtörténhet, ha te nem vásárolsz egy Alvókendőt bizonyos érv-ellenérv elemzős statisztika alapján :) És az is meglehet, hogy megveszed az Alvókendőt, de a gyerek le sem tojja, hanem azt a plüsst választja kis barátjának, amit tőled örökölt, vagy ami a pelenkázóján csücsül, és sosem adtad még oda neki, hanem szimplán megszerette :)

2012. febr. 29. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Oh, még valami: mi a babalátogató rokonoktól, ismerősöktől is kaptunk, kisfiamnak van kb. négy alvókendője :) Az alvókendő ugyanis tipikus "babalátogató" ajándék :)))
2012. febr. 29. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Én gyermekemet nem érdekli a szundi kendő :)
2012. febr. 29. 13:50
 4/12 anonim ***** válasza:

2,5 éves kisfiam egy egész hadsereggel megy aludni. Maci, csacsi, víziló, kisautó, nagy autó... Telepakolja az ágyat, aztán én szépen kiveszek néhányat, hogy legalább elférjen. Ő nagyon szereti körbe venni magát alvótársakkal.

6 hónapos babám is választott már alvótársat. Van 4 szundi kendője, de egy sárga, plüss pampers csillag a kedvenc.

Szóval nálunk nagyon bejöttek az alvótársak. :)

2012. febr. 29. 13:57
 5/12 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak 3 is volt, meg legalább két plüss állat, de egyikhez sem ragaszkodott/ragaszkodik különösebben.Ha tök üres lenne az ágya, akkor is elaludna.

Viszont azt vettem észre, hogy a feje alatt lévő lapos párnát néha gyűrögeti, de reggelre általában az ágy másik végében van.Ha máshol alszunk, azt sosem visszük, mégis szépen elalszik mindig.

Majd választ magának valamit a babád, vagy kaptok ajándékba, de az én gyerekemből kiindulva nem fog neki kelleni :)

14 hós kiscsaj anyuja

2012. febr. 29. 14:10
 6/12 anonim ***** válasza:
én örülök hogy nekünk van, rögtön hármat vettem, mindkét nagyinál ugyanez van a kiságyakban, csak az ágyban van a szundikendő, így nem tűnik el és két alvás között simán kimosom és megszárad. Gyereke válogatja hogy szüksége van-e rá vagy sem.
2012. febr. 29. 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
én is vettem a kisfiamnak, nem szertte, aztán varrtam egyet azt se, végül egy kiszuperált fél lábu maci a kedvenc, de van egy puha takaroja, ami kiskorátol vele van ,a bundi, és azzal alszik, egész nap cipeli, alig lehet kimosni, elesik benne, nem engedi összevarrni, az ugy jo ahogy van.. 2x akkora mint ő. 20 honapos.
2012. febr. 29. 14:19
 8/12 anonim ***** válasza:
Mi örököltünk tesóméktól. Ők a kislányuknak vették, de neki sosem kellett. A lányom meg nagyon szereti. :)
2012. febr. 29. 14:44
 9/12 krisztivan ***** válasza:
Én nagyon szerettem volna ha a fiam megszeret valamilyen alvóst.De neki semmi nem kell.Bármi van az ágyában csak az a lényeg hogy tudja rágni:-))Szerencsére.Rettenetesen bukós baba volt és az ágyát is sokat kellett áthúznom,mi lett volna az alvóssal?Napi több mosást nem bírt volna.Ha kell a babának valami akkor úgyis választ magának:-))
2012. febr. 29. 15:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat! :)
2012. febr. 29. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!