Jó ha van a babának alvókendője?
Egy dolog fix: a baba dönt :)
Mellé tehetsz bármit, ő majd eldönti, megszereti-e. Ismerőseim és unokatesóék is vettek a babáknak, a baba le sem tojta :) Egyik már két éves lett, soha nem ragaszkodott a tárgyakhoz.
Én kisfiam másfél éves, neki van, de nem az, amit direkt erre a célra vettünk, hanem ő választott ki egyet. Úgy jöttem rá, hogy anyuméknál aludtunk, és végigsírta az éjjelt. Másnap megörült a kis takarónak amikor itthon meglátta, azóta ki sem engedi a kezéből.
Jó, mert meg tudod vele vigasztalni, de rossz, mert ha elveszik, vagy mosni kell, akkor sírás van (volt hogy nálunk két hajszárítóval kellett megszárítani, hogy lefekvésre megszáradjon, ugyanis bedobta a kutya vizébe)
Egyébként egy jótanács: nem kell mindent ennyire megtervezni, hogy még egy alvóbarát vásárláshoz is érvet gyűjts :) A kicsik megszeretnek egy játékot, és az lesz a barátjuk. EZ akkor is megtörténhet, ha te nem vásárolsz egy Alvókendőt bizonyos érv-ellenérv elemzős statisztika alapján :) És az is meglehet, hogy megveszed az Alvókendőt, de a gyerek le sem tojja, hanem azt a plüsst választja kis barátjának, amit tőled örökölt, vagy ami a pelenkázóján csücsül, és sosem adtad még oda neki, hanem szimplán megszerette :)
2,5 éves kisfiam egy egész hadsereggel megy aludni. Maci, csacsi, víziló, kisautó, nagy autó... Telepakolja az ágyat, aztán én szépen kiveszek néhányat, hogy legalább elférjen. Ő nagyon szereti körbe venni magát alvótársakkal.
6 hónapos babám is választott már alvótársat. Van 4 szundi kendője, de egy sárga, plüss pampers csillag a kedvenc.
Szóval nálunk nagyon bejöttek az alvótársak. :)
Az én lányomnak 3 is volt, meg legalább két plüss állat, de egyikhez sem ragaszkodott/ragaszkodik különösebben.Ha tök üres lenne az ágya, akkor is elaludna.
Viszont azt vettem észre, hogy a feje alatt lévő lapos párnát néha gyűrögeti, de reggelre általában az ágy másik végében van.Ha máshol alszunk, azt sosem visszük, mégis szépen elalszik mindig.
Majd választ magának valamit a babád, vagy kaptok ajándékba, de az én gyerekemből kiindulva nem fog neki kelleni :)
14 hós kiscsaj anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!