Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem hisztis mostanában...

Csak nekem hisztis mostanában a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A 4 hónapos lányom a negyedik napja nyűgös, 10 percnél tovább nincs meg sehol! Ha nem lát minket már hisztizik(sír, de nincs könnye), ahogy viszont meglát, van, hogy rögtön el is mosolyogja magát! Csak kézben van el, de azt bírná órákig! Nem aluszékonyabb, éjszaka nem kel fel, végig alszik, ma viszont sírva ébredt, ami már nagyon régen volt! (1-2 hetesen)Amit észrevettem, hogy sokkal többet eszik néhány napja! Nem tudom, hogy front lehet, vagy valami fejlődési ugrás, de pont az ellentétje önmagának!
2012. febr. 26. 19:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Az "előírtnál" fiatalabb, de szerintem ez az oka:

A szeparációs szorongás a kisgyermekek félelme attól, hogy szülei elhagyják.

A szeparációs szorongással küzdő gyermek pánikba esik és sír, ha szülei magára hagyják, még akkor is, ha csak a szomszéd szobába mennek át. Normális esetben 8 hónapos csecsemőkben jelentkezik, legkifejezettebb 10 és 18 hónapos kor között, és 2 éves korra általában megszűnik. Intenzitása és időtartama változó, és részben a szülő-gyermek kapcsolattól függ; hamarabb elmúlik például, ha a kapcsolat a szülővel erős és egészséges, mintha gyengébb.

A szeparációs szorongás akkor jelentkezik, amikor a csecsemőben tudatosul, hogy a szülő különálló személy. Mivel az emlékezőképességük még nem tökéletes, és nincs időérzékük, attól félnek, hogy szüleik távozása végleges. Akkor szűnik meg, amikor a gyermek memóriája kifejlődik, és fel tudja idézni a szülő képét, amikor az elmegy. Ilyenkor visszaemlékszik arra, hogy már máskor is történt ilyen, és a szülő visszatért.

Nem jó, ha a szülők a szeparációs szorongásra az elválások csökkentésével vagy elkerülésével reagálnak, mert ez veszélyeztetheti a gyermek érését, fejlődését. Ha a szülők elmennek otthonról (vagy a gyermeket bölcsödében hagyják), bíztassák azt, akire a gyermeket rábízzák, hogy terelje el a figyelmét. Ezután a gyermek sírásával nem törődve távozzanak. Ha otthon maradnak, de egy másik szobában, ne térjenek vissza azonnal, ha a gyermek sírni kezd, hanem onnan szólítsák őt. Ez megtanítja a kicsit arra, hogy a szülők akkor is léteznek, ha nem látja őket. A szeparációs szorongás rosszabb, ha a gyermek éhes vagy fáradt, ezért távozás előtt célszerű megetetni és hagyni, hogy szundítson.

2012. febr. 26. 19:48
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát, én kb 3 napja olyan vagyok mintha altatót szednék, ráadásul minden apróság idegesít... a fejem sem igazán fáj, de hogy valami nincs rendben, az tuti.
2012. febr. 26. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!