Miért hiszi sok kismama, hogy néhány hónapos babája nevelésében csak egyedül az ő nézete a legjobb?
Kedves első!
Ezt én sem tudtam volna jobban megfogalmazni!Nagyon igaz!Ultra zöld kéz ment! :)
Csak ezt akartam írni, bocsi kedves kérdező!!!!
ELső gratulálok! Osztom én is a nézeted.
Sajnos az van, hogy amint egy nő terhes lesz (pláne ha fiatal, azaz harminc alatt szül), rögtön minden ember észosztást kezd, anyósok persze élen járnak :) Az anyuka pedig erre félig-meddig öntudatlanul egyfajta "kagylóhéjat" növeszt maga köré, hogy a sok észosztástól ne bizonytalanodjon el még jobban!
Nekem is herótom volt hogy egyetlen nevelési kérdésre (nem problémára, csak egy sima helyzetre!) minden ember azonnal tanácsolt és tanácsolt.......erre becsuktam a fülemet, és csak akkor nyitottam ki, ha olyan ember állt előttem, akinek a tanácsára VALÓBAN KÍVÁNCSI voltam. Akkor ugyanis kérdeztem! És annak az illetőnek a tanácsát meg is fogadtam!
Tudod, lehet hogy neked úgy tűnik, hogy az illető anyuka nem fogja meg a tanácsokat, de a helyzet valójában lehet hogy az, hogy ő nagyon jól tudja, mit tegyen, vagy éppen azt tudja, hogy KITŐL akarja megkérdezni, és az nem te vagy, vagy a védőnő, vagy a szomszéd, vagy az anyósa, hanem valaki, akinek a nevelési módszerében megbízik, és ezáltal a tanácsaiban is!
Nekem is oszthatja az észt boldog-boldogtalan, nem kérek belőle, csak attól akiben feltétel nélkül megbízom gyereknevelés kérdésében, és csak akkor, ha KÉREM.
Az elsőnél a pont, annyival még kiegészíteném, hogy kell is valamilyen határt húzni, mert annyi mindenben oszlanak meg a vélemények, annyi mindenről, hogy ha mindenkire hallgatunk akkor a végén tényleg begolyózunk. Pl: - húzogassunk kukit?
- egyik oldal, hozzá ne nyúlj, mert ez meg az lesz,
- másik oldal csináld mert meg műtik
adjunk-e plusz tápszert, ha úgy érezzük nem elég a tejci?
- egyik oldal, nehogy mert elapad a tej
- másik oldal persze, nehogy már éhezzen a gyerek
és még sorolható a végtelenségig. Anno amikor már zsongott a fejem elhatároztam, hogy ösztönből csinálom, ha valamit nagyon nem tudok kizárólag a dokinéninket és a védőnőt kérdezem és vagy megfogadom, vagy nem :)
Bár én is azt hinném, hogy én tudok mindent a legjobban! :)
Akkor nem izgulnék folyamatosan, hogy "jaj, jól csinálom, nem lehetne másképp, nem okozok bajt, biztos jó így....stb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!