Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Nagyot csalódtam :- (

Mit tegyek? Nagyot csalódtam :- (

Figyelt kérdés

Nyárra tervezzük kisbabánk megkeresztelését. Én külföldről származom, két éve vagyunk együtt a férjemmel, itt lakunk Magyarországon, de a keresztelőt otthon szeretnénk megtartani szüleim szervezésével. Úgy terveztük, hogy az én "otthonhagyott" barátnőim közül hívok kettőt keresztelni (akikkel a legjobb viszonyban voltam). Arra gondoltam, hogy majd személyesen meghívjuk amikor hazamegyünk (keresztelő előtt 3 héttel), de addig is facebookon vagy iwiwen értesítem őket (így szoktuk amúgy is tartani a kapcsolatot). Kb. 2 héttel ezelőtt írtam mindkettőnek (mert ebben az évben nem beszélgettünk neten), hogy majd nyáron szeretnénk keresztelni, stb....

Egészen a mai reggelig nem kaptam semmiféle választ egyiktől sem. Az előbb viszont visszaválaszolt az egyik b.nőm, hogy sajnálja, de visszautasít, ha otthon laknánk akkor másképp lenne (de otthon sem egy megyében laktunk-szóval ez csak kifogás).

A másik b.nőm, semmit nem írt vissza (pedig az ő kisfiát ezelőtt 2,5 évvel kereszteltem és nálunk az a szokás, hogy annak illik visszakeresztelni). Az egyik közös barátnőnktől (akivel elég sűrűn beszélgetünk) megüzentem, hogy írtam üzenetet neki. De azóta sincs semmi válasz (pedig naponta 3-4x is belép az iwiw-re - a bejelentkezési időt látom), de nem olvasta el egyik levelem sem (kettőt írtam 1 hét különbséggel).

Nagyon elszomorodtam, a sírógörcs kerülget főleg most, hogy az egyik visszautasított, a másik pedig semmit nem is ír. Pedig ők voltak a legjobb barátnőim, itt viszont még nem találtam olyan barátnőt, akit ilyen dologra kérnék.

Még jelen pillanatban az sincs aki megvigasztaljon, férjem késő estig dolgozik. Azért írtam ide, mert remélem, hogy itt esetleg "megvigasztaltok" kedves anyukák. Ti mit tennétek ilyen esetben? Vagy ha járt már így valaki, mit tett?

Köszönöm a válaszaiatokat előre is!

2012. febr. 24. 13:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a testvérek a keresztszulok. Nincsennek testvéreitek?
2012. febr. 24. 15:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Romániáról beszélünk, és magyar nemzetiségűek (akárcsak én). Nálunk nem szokás testvér kereszteljen (római katolikus), a férjem (református), náluk szokás, de a húgának már van keresztgyermeke (náluk az a szokás, hogy mindenki csak 1 x keresztel).

Amúgy nem rajtam múlt, hogy lassan eltelt 2 hónap és még nem beszélgettünk...mindegy...levontam a következtetést...NEM IS VOLT NEKEM SOHA IGAZI BARÁTNŐM. Szomorú, de ez van...eddig azt hittem jó emberismerő vagyok, de tévedtem...ilyen szempontból is.

2012. febr. 24. 16:02
 13/16 kíváncsicska ***** válasza:
Milyen jól jártál hogy most szóltál nekik.Akkor már nem lett volna időd mást keresni helyettük ha csak 3 héttel előtte szólsz nekik.Nézd erről az oldalról.Tudom mit érzel.Majdnem hasonlóan jártam de mégsem, mert annó mikor eldöntöttem hogy az általam barátnőnek hitt valaki lesz a majd születendő gyerekem keresztanyja, azokkal ma már nem is beszélek.Ekkor eldöntöttem hogy CSAK rokon lehet majd (vagyis jövő hónapban ) keresztszülő.
2012. febr. 24. 21:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Nyárig van még idő, hátha ír a másik barátnőd.

Egyébként én is valahogy így vagyok a barátnőimmel. Amióta megszületett a lányom (ő most 11 hónapos) egyszer jöttek el babalátogatóba, azóta nem kerestek, pedig az egyik itt lakik a faluban, a másiknak pedig itt lakik a párja (két háznyira tőlünk). A harmadik barátnőmmel facen tartom a kapcsolatot, mert ő Pestre költözött.

Volt idő amikor rengeteget találkoztunk, mindent megosztottunk egymással. Nekem az a barátnőm akinek a párja pár házra lakik volt az esküvői tanúm.

Furcsa dolog az élet. Akiről azt gondolja az ember, hogy bármikor számíthat rá, szép lassan "felszívódik" az életéből. Igyekszem nem elkeseredni, de néha rámtör a nosztalgia és olyankor fáj, hogy ennyire nem érdekli őket mi van velem. (Igazából most jöttem rá, hogy mindig is én voltam az,aki ment hozzájuk, ők ritkán jöttek hozzám.)

2012. febr. 24. 23:37
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! Ha nem vagyok indiszkrét pontosan melyik településről származol és most hol laksz? Én Sepsiszentgyörgyi vagyok és budapesten a VI. Kerületben lakom, fiam 1 éves
2012. febr. 25. 01:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Kiváncsi lennék, hogy azt a gyereket akit 2,5 éve megkereszteltél mennyire kényezteted? ellátod-e a keresztszülői feladataidat? Kellően érdeklődsz-e? Küldesz ajándékot a szülinapjára?...

Na ha mindenben szuper tökéletes keresztszülő vagy akkor elvárhatod a visszakeresztelést!

Szerintem a másik barátnőd azért nem vállalja, mert messze laksz, és attól tart, hogy csak olyan táv keresztanya lesz, alig lesz kapcsollattartás. Még azt is megkockáztatom, hogy megsértődött, mert nagy távolságból minden szempontból megterhelőbb keresztanyának lenni. Egyáltalán vallásos?

2012. febr. 25. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!