Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák utalhat ez valami...

Akire77 kérdése:

Anyukák utalhat ez valami problémára?

Figyelt kérdés
Sziasztok kislányom 5 és fél hónapos,a bal combján nincs annyi hurka mint a másikon.3honapos volt amikor voltunk ortopédiai vizsgálaton és minden rendben volt.Vagy lehet hogy azért van mert szinte mindig ugy forog a kiságyba,hogy beakassza a kis lábát a rácsba és ugy erölködik.vigyem el ujra a dokihoz.?elöre is köszönöm a válaszokat.
2012. febr. 24. 08:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Lehet hogy én vagyok nagyon felelőtlen, de sosem számoltam kislányom hurkáit. Most lesz 1 éves, fogalmam sincs hány hurkája van és hogy egyiken több van-e vagy kevesebb. Ezt kellett volna számoljam? Hmmm...

Szerintem ez nem utal semmire!

2012. febr. 24. 08:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A "hurkákat" úgy kell megnézni, hogy lefekteted, megfogod a bokáját, és kinyújtod a lábacskáit, hogy egyenesek legyenek, és a lábfejei előre nézzenek. Ha nem egyformák utalhat csípőproblémára, de ez nem 100%, nagyon sok babánál előfordul, hogy nem egyformák a redők. Ha aggódsz vidd el gyerekorvoshoz, ha úgy látja, hogy valami gond van, akkor úgyis elküld titeket az ortopédiára, ha meg nincs semmi gond, akkor legalább megnyugodsz.
2012. febr. 24. 08:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Én sem számolom,de feltünöen kevesebb hurka let az egyik combján az elmult napokban.
2012. febr. 24. 08:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves utolso köszönöm szépen.
2012. febr. 24. 08:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Én pedig a popsiján lévő redők szimmetriáját figyeltem, ezt tanultam egy gyógytornásztól.

Ha hasra fekteted, szimmetrikusan ki kell igazítani a lábát, törzsét egyenesbe tenni és így nézd meg, hogy a hurkák redői szimmetrikusak e a két oldalon. A popsi alatti résztől a térdig nézd.

Ha nem egyforma a két oldal, akkor utalhat csípő, de nálatok inkább izomzatban való eltérésre.

Legkisebb lányomnak nem volt egyforma a popsi redője, már nagyon hamar látszott. Mutattam az ortopéd orvosnak, ő azt mondta, hogy nincs jelentősége, semmi gond a babával.

Később aztán csak nem indult be a mozgása,6 hónapos koráig sem forgott, beigazolódott a sejtésem, kis izomprobléma volt, feszesebb volt az egyik oldala mint a másik, és ez látszott a combján is. Gyógytornával helyrejött. Micsoda véletlen egybeesés, épp tegnap este állítottam háttal nekem pucéron fürdés előtt, hogy megnézzem a popsiját, és teljesen egyforma a két oldala, most 2 éves.

Mivel a kislányod az egyik lábát erősíti, elképzelhető, hogy emiatt van a különbség, de én elvinném egy gyógytornászhoz, hogy tapogassa meg, mozgassa meg a kislányod.

Én mindig azt mondom, ha egy szülőben felmerül valaminek a gyanúja, akkor annak utána kell járni.

Amúgy pedig az, hogy segítséggel, és csak az egyik irányba fordul a kislányod, már ez is gyanúra adhat okot.

2012. febr. 24. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Én pontosan az az ilyen problémák megelőzésére 6 hónapos koráig "forgattam" a fiamat az ágyban, vagyis hol erre, hol arra tettem a fejét, és a játékok, érdekes néznivalók helyzetét is időnként változtattam. Még így is elfeküdte kicsit a fejét.
2012. febr. 24. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!