Anyukák utalhat ez valami problémára?
Lehet hogy én vagyok nagyon felelőtlen, de sosem számoltam kislányom hurkáit. Most lesz 1 éves, fogalmam sincs hány hurkája van és hogy egyiken több van-e vagy kevesebb. Ezt kellett volna számoljam? Hmmm...
Szerintem ez nem utal semmire!
Én pedig a popsiján lévő redők szimmetriáját figyeltem, ezt tanultam egy gyógytornásztól.
Ha hasra fekteted, szimmetrikusan ki kell igazítani a lábát, törzsét egyenesbe tenni és így nézd meg, hogy a hurkák redői szimmetrikusak e a két oldalon. A popsi alatti résztől a térdig nézd.
Ha nem egyforma a két oldal, akkor utalhat csípő, de nálatok inkább izomzatban való eltérésre.
Legkisebb lányomnak nem volt egyforma a popsi redője, már nagyon hamar látszott. Mutattam az ortopéd orvosnak, ő azt mondta, hogy nincs jelentősége, semmi gond a babával.
Később aztán csak nem indult be a mozgása,6 hónapos koráig sem forgott, beigazolódott a sejtésem, kis izomprobléma volt, feszesebb volt az egyik oldala mint a másik, és ez látszott a combján is. Gyógytornával helyrejött. Micsoda véletlen egybeesés, épp tegnap este állítottam háttal nekem pucéron fürdés előtt, hogy megnézzem a popsiját, és teljesen egyforma a két oldala, most 2 éves.
Mivel a kislányod az egyik lábát erősíti, elképzelhető, hogy emiatt van a különbség, de én elvinném egy gyógytornászhoz, hogy tapogassa meg, mozgassa meg a kislányod.
Én mindig azt mondom, ha egy szülőben felmerül valaminek a gyanúja, akkor annak utána kell járni.
Amúgy pedig az, hogy segítséggel, és csak az egyik irányba fordul a kislányod, már ez is gyanúra adhat okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!