Babakeksz, háztartási keksz, liszt? Ki-mit tesz
gyümölcshöz, főzelékhez?
Figyelt kérdés
Nekem még nem engedi egyiket sem a gyerekorvos,mert ekcémagyanús a babám, bár a tejérzékenységet kizártuk,mert Pregomin ellenére is van foltja. Vagyis összesen volt eddig 5 folt, jött egy,elmúlt,majd jött egy máshol. Egyik ismerősöm egy csapott kanál lisztet tesz a főzelékbe,a másik babakekszet a gyümihez,a harmadik háztartási kekszet. Én mit tehetek a gyümölcshöz,hogy laktatóbb legyen. Allergiatesztre nem küld el a doki,szerinte nem mutat biztos eredményt ilyen pici babáknál.
Sinlac pépet irass fel receptre a háziorvossal azzal be tudod süríteni a főzeléket és a házilag készült gyümölcspüréket.A kisfiam 4 hónapos kora óta eszik babapiskótát,ezt ledarálom és keverek hozzá gyümölcspürét.A főzelék készítését édesanyám mutatta,minden zöldség mellé megfőzöm a krumplit,ez lesz a sürítőanyag,amikor megfőttek leturmixolom,én sürűbbre hagyom,mint a bolti főzelékeket,ezek a konzervek nem túl jók.A boltiakhoz is keverhetsz Sinlacot,így laktatóbb.
2012. febr. 21. 14:00
12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Sinlacot használtam/használjuk. Eddig uzsira kapta,és gyümölcshöz is raktam. Ehelyett kaptunk most tejpépet. Ma sikerült vennem bulátát és kölesgolyót,megkóstoltatom vele. Igazából arra vagyok még kíváncsi,hogy mikortól adtatok lisztet a babáknak,valamint mikortól vezettétek be a glutént. Mert ugye mindenből gluténmenteset próbálunk adni a babának,máshol meg olvasom,h 5 hós kortól már be kell vezetni. Én már nem értem.
2012. febr. 21. 22:51
13/15 anonim válasza:
Amit mi veszünk neki babapiskótát,annak a leírása szerint az első összetevője a búzaliszt,tehát az én picim már 4 hónapos kora óta eszi a búzalisztet.Őszinte legyek eleinte én is féltem tőle,de édesanyám győzködött próbáljam meg én is ezt kaptam anno.A védőnőm is adott egy étkezési leírást,eszerint:AZ ÚJ ELŐÍRÁSOK SZERINT A LISZTÉRZÉKENYSÉG MINÉL KORÁBBI KISZŰRÉSE ÉRDEKÉBEN 4 HÓNAPOSAN EL KELL KEZDENI A GLUTÉN BEVEZETÉSÉT EZT PEDIG ÚGY KELL,HOGY TÖRTÉNJEN,HOGY MINDEN NAP FÉL HÁZTARTÁSI KEKSZET RESZEL AZ ANYA 1 ALKALOMMAL A GYÜMÖLCSBE.Ezt szó szerint idéztem.Én a krumplit a főzelékekbe sűrítésnek használom rántás/habarás helyett.Eleinte nem nagyon akarta megenni a főzeléket,hát persze,hogy finomabb a gyümölcspüré és a babapiskóta.A dédiék már 4 hónapos babáknak is adtak fele-fele arányban higított tejet vízzel,én meg ezt nem merem.Megmondták nem volt ekkora választék és nem is jött védőnő aki segített volna,túl modernek vagyunk és félünk mindentől,bár bármilyen furcsa számunkra mi is felnőttünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!