Gyed kompenzáció? Tudnátok segíteni?
1 gyerekünk van, apa veszi igénybe a családi kedvezményt.
I.
1. A Tgyáskor nem kértem adójóváírást, de a Gyednél már igen, akkor beikszelhetem, hogy igénybe vettem az adójóváírást?
3. Eltartottak száma?
4. Az eltartottak közül a családi kedvezmény érvényesítésére jogosító kedvezményezett eltartottak száma?
8. A bejelentett változás bekövetkezésének napja: (pl. március 1.)
1. Igen
2. 1
3. Mivel nem Te veszed igénybe a családi kedvezményt, ide ne írj semmit.
4. Mindegy melyik napot írod, akár a mai napot, vagy 2012.01.01. mivel ekkortól jár, visszamenőleg. Én 2012.01.01et írtam.
Még annyit, hogy a kedvezményezett eltartott az, akire még kapod a családi pótlékot. Ez elég zavaros fogalom, a férjemnek még a munkaügyes, vagy aki foglalkozik vele, sem értette.
3 gyermeknél, ha a 3. már egyetemista, tehát még nem dolgozik, de már nem jár rá a családi pótlék, sem a családi adókedvezmény, akkor van jelentősége. Ugyanis akkor a 3 gyermek után járó adókedvezmény jár gyermekenként, de csak 2 gyermekre. Ha 1 gyerek van, és még GYED-en vagy, akkor nyilván ez nem érdekes, csak gondoltam leírom, hátha más is olvassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!