Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kel fel még mindig...

Miért kel fel még mindig 2óránként a 13hónapos fiam?

Figyelt kérdés
13hónapos a kisfiam és még egyszer sem aludta át az éjszakát.A mai napig ébred 2-3óránként enni.Ha nem adok neki tápszert csak sir,nem tudom teával vizzel átverni.Napközben 3-4szer eszik.Probáltam már fözeléket adni neki vacsira,de ugyan ugy ébred és eszik.Mit csináljak,hogy aludjon?Aki volt/van ilyen helyzetben segitsetek,mert már az idegeim kész vannak,ráadásul van még egy 4éves lányom akin sajnos sokszor csattan a kialvatlanságom.
2012. febr. 13. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Segíteni nem tudok, de a barátnőmék is hasonló cipőben járnak. Az ő lányuk most lesz 14 hónapos, és ő is eszik éjjel. Ő már úgy van vele, hogy inkább megeteti, különben fél óra múlva megint fent van, és sír.

A védőnő annyit mondott, hogy mivel kis súllyal született, és most is kicsi, így ez nem gond. De okosat ő sem tudott mondani.

2012. febr. 13. 13:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Én fiam majdnem 4kg-val született,ugyhogy sajnos ez nem indokolja az éjszakai evést.:PÉn is megetettem,de 2óránként igy is ébredni kell hozzá-:(
2012. febr. 13. 13:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy napközben 3-4-szer eszik? Ha csak nem azt akartad írni, hogy 3-4 óránként, akkor ez így nagyon kevés, tehát éjjel pótolja be. Próbáld inkább napközben 5-6 alkalommal etetni, még ha egyszerre kisebb mennyiségeket is, de ne éjjel pótolja be a hiányzó étkezéseket. Mintha evés szempontjából felcserélné az éjszakát és a nappalt, nem? Mivel nem anyatejet kap, hanem tápszert, így még arra sem lehet fogni, hogy éjjel cicin nyugszik meg, szóval ez szerintem egy rossz szokás nála.
2012. febr. 13. 14:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi a kislányom ennyi idős korában tértünk át a bolti tejre,amíg tápszert kapott addig ő volt hogy 3óránként felkelt.A bolti tejnél is felkelt de csak egyszer.
2012. febr. 13. 14:27
 5/11 anonim ***** válasza:

3-as válaszolónak lehet igaza!Szerintem nappal kevés az a 3-4 x-i étkezés és éjszaka pótolja a hiányzó adagját!Az én fiam is ebben a korban"nem ért rá enni napközben" mert rengeteg felfedezni való dolga volt!tehát nem jelezte hogy éhes lenne,de én akkor is beültettem az etetőszékbe és megetettem persze akkor már jóízűen falatozott!Mintha csak azt mondta volna:"Jé Anya én tényleg éhes vagyok!"és úgy evett mint akinek 2 napja nem adtak enni!

Azt aláírom,hogy 1x még ehet egy ekkor baba éjszaka de hogy egy 13 hós baba 2-3 óránként az már szerintem is rossz kialakult szokás!Próbáld meg az éjszakai tápszert higabbra csinálni és a kiesett kalóriát nappal be fogja pótolni!Szerintem is felcserélet evés terén az éjszakát a nappalall!

esetleg leírnád mit és mennyit eszik egy nap??Vacsorára próbálj meg neki kenyérfalatkákat adni sajtal,sonkával stb és ne főzeléket!

2012. febr. 13. 14:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Sajnos tejet nem adhatok neki,mert tejallergiás.Nem tudom többször etetni,mert egyszerüen nem hajlandó megenni,csak ennyiszer a kaját.7kor tápszer,10kor kenyér valami felvágottal vagy virsli esetleg valami péksüti.Hogy mennyit?hát elég sokat.13kor Ebédre általában fözelék hussal,ebböl is sokat eszik kb 2-2,5 bébiételes üvegnek megfelelöt.17-18kor kap valami könnyü gyümit,7kor eszik vacsit vagy azt amit reggelire vagy fözit.és 8kor kap 210ml tápit.És akkor ébred 10-kor,1-2kor,4-kor és 5-6kor.A sulya valamivel 9kg felett van,tehát valószinüleg elég neki a kaja amit kap.De ha másképp látjátok akkor várom a tanácsokat.:)
2012. febr. 13. 15:32
 7/11 anonim ***** válasza:

5.válaszoló vagyok!

Hááát ezek alapján amit leírsz kb a fiam is enyit és így eszik!Tehát végül is meg van az 5x-i étkezése mert a reggeli és esti tápszer is még önálló étkezésnek számít!Ráadásul a mennyiségekkel sincs baj!

Hát most kicsit megrekedtem milyen tanácsot is adhatnék!Talán próbáld meg azt amit az előző kommentemben írtam,az éjszakai eteteéseknél hígitsd a tápszert de mennyiségre legyen ugyanannyi amit szokot inni!Tehát pl:ha éjszaka egy étkezés alkalmával megiszik 180 ml tápszert akkor abba ne 6 kanál port tegyél hanem csak 5-öt!Következő éjszaka meg csak 4-et!Pár nap után ha úgy látod hogy nappal többet eszik akkor mikor éjszaka ébred csak vízzel próbáld meg megkínálni vagy cumival!

Ja és az esti tápszerébe tehetsz tejpépet is!nekem a fiam attól alussza át az éjszakát már 6 hós kora óta(most 21 hós)Ezt pedig úgy szoktam hogy pl:este iszik 210 ml tápit akkor abba teszek 4 kanál tápszert és 3 kanál tejpépet(vaniliásat)és ebből úgymond egy sürű de folyékony tejbegríz állagú lesz(tudod mint nagyanyáink mikor az esti tejbe főztek egy kis grízt)Ez úgy eltelíti a fiam pociját hogy 12 órát nyekkenés nélkül alszik!

Remélem tudtam segíteni és majd írd meg lett-e változás!

2012. febr. 14. 14:02
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.Megpróbálom vagy higitani vagy teszek bele kakóport,mintha kakaó lenne hátha ugy jó lesz.Sajnos a tejpép is kilöve az allergia miatt,pedig biztos megenné.:)
2012. febr. 15. 08:55
 9/11 anonim ***** válasza:
van HA-s rizspáp vaniliás,dokival tudsz felíratni
2012. febr. 16. 09:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi,erröl nem is tudtam.Azt hiszemakkor majd feliratok,mert sajnos a kakaó nem jött be.:P
2012. febr. 16. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!