Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha az első babával MINDEN...

Ha az első babával MINDEN igyekezet ellenére sem volt sikeres a szoptatás, és tápszeres lett, a második babánál mennyi ideig próbálkoznátok?

Figyelt kérdés

Nincsenek illúzióim, hogy majd most minden szuperül fog menni, mert annak idején én is és a tesóim is cumisüveges babák voltunk, és nem úgymond kényelmi szempontból. Szóval csak azon gondolkodtam el, hogy míg az első bébivel megtehettem azt is, hogy az egész nap azzal teljen, hogy akár félóránként is kapott cicit.

Persze tök eredménytelenül (az összes csodabogyóval meg teával együtt), 3 hetes koráig, amíg be nem vezettem a tápszert, semmit nem hízott szegényem, csak ordított naphosszat az éhségtől - még a születési súlyát se nyerte vissza teljesen :\ - persze mindezt orvosi meg védőnői tanácsra kezdve a kórháztól és folytatva a körzetivel... Az akkori lelki meg idegállapotomat inkább nem is részletezném.

Szóval egy rohangáló másfél éves mellett szinte fizikai képtelenségnek tartom a fent leírtakat. Ilyen esetben mennyi időt hagynátok magatoknak, hátha vmi isteni csoda folytán mégiscsak lenne elég tej ? Néha már az is eszembe jut, hogy bevállalom, hogy "szaranya" leszek, és az első pillanattól a legjobb barátunk lesz a cumisüveg, hogy a nagy tesóval is tudjak foglalkozni, a ház se rohadjon ránk, és még talán aludni is tudjak néha.

Nem önigazolást keresek, csak ha vki esetleg volt hasonló helyzetben, szívesen venném a tapasztalatokat :).

2012. febr. 13. 08:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az elsővel két hónapig szenvedtem sikertelenül,a másodikkal biztos nem fogom idegileg tönkretenni magam.Ha nem lesz tej,akkor kap tápszert mint a nagy,aki makkegészséges.
2012. febr. 13. 09:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Az elsőt nem szoptattam,mert NEM TUDOTT szopni,a cumisüveg i kínlódás volt,míg minden kajánál belevarázsoltam a szájába(kis ügyetlenke volt)+ nem volt tejem(szülés körüli komplikációk).Pár hétig fejtem ami jött,pár tíz ml,aztán tápszer.Köszöni jól van,nem betegesebb,mint a szoptatott kortársai.

A kicsivel is nehéz volt az eleje,2 hónapig fejve kapta,mire el tudta kapni a mellemet(befelé forduló bimbó,azt mondák csak bimbóvédővel tudna szopni,de úgy brutálisra szétszívta,így fejtem).De akkor elkezdett szopni,nem mindig volt elég,kapott tápszert is.De emiatt nem lettem öngyilkos.9 hónapig szopott,a lényeget megkapta.Egyébként nekem a sió őszitől volt rengeteg tejem!!Semmi mástól,csak attól.

Míg fejtem,akkor msfél-2 óránként,jött,amennyi jött,mikor meg szoptattam,max fél órát,mert ugye ott a másik gyerek,háztartás,segítségem nem volt.Ne parázz,menni fog az,a szoptatást túlspilázzák.Kell a gyereknek,de van h nem megy,ésha nem megy millió erőfeszítés ellenére sem,akkor ez van.Ott a tápszer,nem méreg!Étel,anyatej helyett ha az nincs.

Sok sikert!:)

2012. febr. 13. 13:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát én elsö babámat nemtudtam csak 3 hétig szoptatni elapadt a tejem.Most a második babámat aki 11 hónapos még mindig szoptatom. ISZOM A MECSEK TEJSZAPORITÓ TEÁT FELVÁLTA LAKTOHERBEL EGY DOBOZ ILYEN UTÁNA EGY DOBOZ OLYAN .NAPI 4-6DB.PLUSZ 3 LITER VIZET NAPONTA.Most lessz tejed.DRUKOLOK NEKED.
2012. febr. 13. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!