Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Husis főzelékbe mindig kell...

Husis főzelékbe mindig kell kicsi étolajat tenni?

Figyelt kérdés

Kislányom 7 és fél hónapos, csirke, és pulyka husit eszik már. Kérdésem az lenne, hogy olajat mindig kell tenni főzelékbe, ha husi is van benn? Igazából még nem is főzelékeket eszik, hanem pépeket, simán megfőzöm-párolom a zöldséget, s úgy pépesítem. Illetve, ha gyümölccsel keverem a husit, akkor is kell olaj hozzá?

Köszönöm!

2012. febr. 10. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy az olajnak a husihoz lenne köze.

a párolás az mikor olajon vagy vajon, fedő alatt puhítod a zöldséget, mivel vajat még nem kaphat így azért kéne olaj, hogy ne égjen le :)

meg egyébként is ajánlják, mondjuk inkább az oliva olajat, nem pedig az étolajat. abból se az extra szüzet. szerintem heti 2x-3x egy picike elég :)

2012. febr. 10. 11:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Párolni én párolóedényben ( alul víz, felül szűrős edényben a zöldség) szoktam, nem olajon-vajon. Akkor elég ha néha teszek a főzelékbe ezek szerint.

2012. febr. 10. 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Lassan ehet már rántást is, hiszen a glutént már elvileg be kellett vezetned, úgyhogy kevés rántást rakhatsz a főzelékére, és akkor már lehet rendes főzeléket is főzni neki. És ahhoz nyilván olajat használsz.
2012. febr. 10. 11:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Hú, én nagyon utálom a rántást, úgyhogy nálam sokszor maradt az a megoldás, hogy csak úgy egy kis olajat tettem a főzelékhez.

Gyümölcsös húshoz nem tettem olajat.

2012. febr. 10. 11:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Kislányom 9 és fél hós, de még nem tettem olajat a főzelékébe, minden nap kap husit, de én sem rántással készitem a kajáit, néha esetleg habarással natúr joghurttal, de ennyi. Glutént természetesen már rég bevezettük, de olajat mégcsak ezután fogok neki adni, szerintem ráér.
2012. febr. 10. 14:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor még nem maradtunk le semmiről, nem vagyunk elkésve, ez a lényeg! Glutént már mi is bevezettük, de igazából én sem vagyok oda a rántásért, anélkül is finom a főzelék ( püré) , de persze idővel azt is bevezetjük.
2012. febr. 11. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!