Husis főzelékbe mindig kell kicsi étolajat tenni?
Kislányom 7 és fél hónapos, csirke, és pulyka husit eszik már. Kérdésem az lenne, hogy olajat mindig kell tenni főzelékbe, ha husi is van benn? Igazából még nem is főzelékeket eszik, hanem pépeket, simán megfőzöm-párolom a zöldséget, s úgy pépesítem. Illetve, ha gyümölccsel keverem a husit, akkor is kell olaj hozzá?
Köszönöm!
nem hiszem, hogy az olajnak a husihoz lenne köze.
a párolás az mikor olajon vagy vajon, fedő alatt puhítod a zöldséget, mivel vajat még nem kaphat így azért kéne olaj, hogy ne égjen le :)
meg egyébként is ajánlják, mondjuk inkább az oliva olajat, nem pedig az étolajat. abból se az extra szüzet. szerintem heti 2x-3x egy picike elég :)
Köszönöm!
Párolni én párolóedényben ( alul víz, felül szűrős edényben a zöldség) szoktam, nem olajon-vajon. Akkor elég ha néha teszek a főzelékbe ezek szerint.
Hú, én nagyon utálom a rántást, úgyhogy nálam sokszor maradt az a megoldás, hogy csak úgy egy kis olajat tettem a főzelékhez.
Gyümölcsös húshoz nem tettem olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!