Nem tudok étkezést kiváltani, valamit rosszul csinálok? Többi lent.
Most leszünk 7 hónaposak és már 3,5 hónapos kórától kezdve kóstoltatok, illetve etetek. Eddig még egy étkezést sem váltottunk ki, mert nagyon megszenvedtünk az ételekkel, de most legalább úgy néz ki hajlandó enni belőle, de nem eleget. Egy bébi üveges étle (univer, hamanek), mindig hagy pár kanállal az alján, tehát nem eszi meg mindig. 1 óra múlva legtöbbször azonban újra éhes és ilyenkor a rendes adag tápszerét megeszi, ami kb. 170 ml. mindegy, hogy gyümölcsöset adok neki, vagy éppen husisat, ugyanúgy kell 1 óra múlva a tápszer, ritka amikor nem és kibirja két étkezés közötti időszakot, de hát az ugye meg nem étkezés kiváltás. Nem tudom mit tehetnék. Az általam készitett ételeket nem hajlandó elfogadni, sőt ha próbálom a gyümölcsös üvegest sűriteni egy kis darált keksszel, azt sem nagyon akarja már enni.
Ti mit gondoltok mit kellene tennem?
Jah, igen a másik, hogy mivel éjszaka fél, illetve óránként felkel, igy nincs már napi rendünk és szinte össze-vissza vannak az étkezések. van, hogy reggelizik fél 9 körül (egészen hajnali negyed 2-től nem evett) és utána fél 12-kor nem tudom, hogy mit adjak neki. adjak gyümölcsöt, mintha tizórai lenne, vagy inkább már főzeléket, mivel már közelitünk dél felé. ez is egy nagy dilemma számomra. Jah, és inni sem hajlandó max. csak pár kortyot, szó szerint.
Szivesen fogadom a tapasztalatokat és tanácsokat, ötleteket. Köszönöm.
Először mindig a "szilárdat" add neki,és utána egyből adj neki annyi tápszert amennyit elfogad,és napról napra csökkents a tápi mennyiségéből!
Az ivással nem lesz gond,az én fiam is csak pár kortyot ivott ennyi idősen,1 éves korára szinte egyik napról a másikra 3-4dl vizet megivott,most 13 hónapos és 5-6dl-t.iszik!
Szia!
Szilárdat kap rögtön (tizórai, ebéd, uzsi) és utána tápszer. azonnal nem fogadja el a tápszert, gondolom telitve van valamennyire. de 1 órára rá megy az orditás, mert éhes.
szia! 17 hós a lányom, és ugyanezt végigcsináltam vele...:-( Sőőőt, még mindig van, hogy ha nem ízlik neki az ebéd, akkor a tápival végzünk...alig iszik, alig eszik, legalábbis én úgy érzem.
Én sem tudtam kiváltani a főétkezéseket, nincs jó tanácsom, mert gyakorlatilag még mindig szenvedünk vele, csak azért írtam, hogy tudd, nem vagy egyedül...:-)
A kekszet biztos túl darabosnak érzi, jóval az evés előtt tedd bele, hogy megpuhuljon.
Amúgy már az, hogy megeszik egy majd egész üveg bébiételt, az tök jó sztem...nekünk egy fél volt a max. :-(
Én reggel tápit adnék neki, majd 10 körül egy kis gyümit, és az ebédet eltolnám 13h-ra...
Minden jót!
Szerintem ha egy óra múlva kéri a tápit kajcsi után,akkor teát vagy vizet adj Neki,lehet hogy csak szomjas nem? Mi kajarendünk igaz hogy 1 éves kora óta van ez:
7-7:30 tápi
8-8:30 reggeli zsömle valamivel-felvágott.májkrém...korábban joghurtos bébiétel,vagy kekszes
10-körül egy kis gyümi/pár falat korábban gyümölcspép
12-körül ebéd /amit mi eszünk,korábban valami bébikaja
ebéd után kb egy órával alváselőtt tápi
du 4 körül valamilyen fincsiség túrórudi,túrókrém,joghurt... korábban gyümipép kekszel
este 7 körül vacsi,olyasmi mint reggelire vagy ebédre
este 9-körül fekvés előtt tápi
Én úgy váltottam ki a szopikat,hogy csak evés után kínáltam meg vele,és így megszokja hogy nem két evés közt van,mert akkor jóformán egész nap eszik .Remélem segítettem! 14-hós kislány anycija ;)
Inni az én lányom sem iszik, bármit adhatok neki. Cumisüvegeket is variáltam de semmi. Kanállal iszik leginkább, de az meg időben elég sok, meg macera is.
Sajna érdemben nem tudok segíteni, mert ugye az én lányom kis haspók (ennek ellenére megint súlyproblémával küzdünk).
Megpróbálhatod még esetleg a fűszerezést (kömény, petrezselyem), hátha tetszene neki és elfogadná.
Az étkezéseket úgy csinálnám, hogyha már dél van, akkor főzelék, max kimarad a tízórai. Nem hiszem, hogy probléma lenne.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!