Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szükséges a légzésfigyelő?...

Szükséges a légzésfigyelő? Nektek használt? Mik a vélemények?

Figyelt kérdés
2009. jún. 2. 13:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%

"A bölcsőhalál hazánkban ritka esemény: 10.000 csecsemő közül hármat veszítünk el ilyen körülmények között évente. Ezzel az értékkel pl. Dániával kerülünk egy rangsorba, míg például Olaszországban 1000 megszületett babára esik 1 bölcsőhalál.

Már eddig is számos tényező került az érdeklődés középpontjába: gombával, baktériummal fertőzött matrac, hason fekvő alvási helyzet, kóros reflexek a gyomortartalom visszacsorgása során, veleszületett anyagcserezavarok, nem megfelelő ágyazási technika, hátrányos szociális helyzet, aluliskolázottság, dohányártalom stb. E felismert veszélytényezőket összefoglalóan rizikó-tényezőknek nevezzük."

Forrás: www.bolcsohalal.hu

2009. jún. 2. 14:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyik tényező sem áll fent azok közül, amit a 14:10-es válaszoló idézett, egészséges kislányom született a 40. héten, nem alszik hason, nincs túl meleg, nem bugyolálom be,...etc. Mégis kétszer volt már (nem téves) riasztásunk!

Én azt mondom, inkább legyen egy kütyüd feleslegesen, mint ne legyen, és pont a babád legyen a 10000-ből az az egy!

Ha nem akarsz újat venni, lehet bérelni is, v használtat venni!

Persze, ha nem akarsz, ne vegyél! Mkinek szíve joga!

Én örülök, h pont erre nem sajnáltam a pénzt (megspóroltam pl a babakocsin, abból vettem inkább használtat), 7 hónapos a lányom, saját szobájában alszik, és én is nyugodtabban alszom így.

2009. jún. 2. 14:34
 13/20 anonim ***** válasza:
67%
Ill. 3333-ból 1. :)
2009. jún. 2. 14:37
 14/20 anonim ***** válasza:

14:34-es: hogy sikerült megmenteni az életét?Tanfolyam?

Egyébként egészséges baba?Hogyhogy kétszer is megtörtént szegénykémmel?

2009. jún. 2. 14:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Elég drága kütyü a légzésfigyelő és nem is tudtuk volna megvenni. Szerencsére a sógornőmtől kölcsön kaptuk. Én nagyon örülök neki. Még nem riasztott egyszer sem. 1 hós a kisfiam és koraszülött. Így én még inkább fontosnak tartottam, hogy legyen. A családban már volt olyan, hogy beriasztott (nem tévesen) és ez mentette meg a gyerek életét. Még így is alig tudta apja felébreszteni a kisfiút. Szóval én azt mondom, hogy aki megteheti, vagy tud kölcsön kérni, az tegye!

A riasztásról meg annyit: inkább riasszon be többször fölöslegesen, mint egyszer nem és baj történjen!

2009. jún. 2. 15:23
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is koraszülött a kisfiam, vettem én is egyet ( bár már árulom, mert 13 hónapos)mert a kórházban is alatta volt végig, és nagyon megijedtem.

Nekem nagyon megnyugtó érzés volt a használata+ még most is az mert még mindig az ágyában van.

+

2009. jún. 2. 18:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Bocsi a fiam működött amikor írtam.(előző válaszoló)
2009. jún. 2. 18:19
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

14:34-es vagyok.

Én voltam tanfolyamon, a párom nem.

Szerencsére olyan figyelőnk van, ami sípol és rezeg is. Az első alkalommal megébredt rá, másodjára megráztam, arra kelt fel. Egyszerűen csak mélyen aludt, és elfelejtett levegőt venni! Jele nem volt (betegség, fáradtság,...) előtte.

Borzasztó érzés egyébként, utána napokig árgus szemekkel lestem minden alváskor. Többször bekukucskáltam hozzá, h vesz-e levegőt, pedig működött a légzésfigyelő, és a bébiőr. Szerencse, h éleszteni nem kellett, bár szerintem ennek az egész figyelős dolognak csak figyelmeztető, megelőző szerepe van. Ha nagy a baj, nem sokat érsz vele, ha nem tudod, mit kell csinálni!

A Heim Pálban szokott lenni tanfolyam, de védőnő, gyerekorvos is kézséggel segít.

(Nekem a nagynéném eü-s, ő "küldött" tanfolyamra.)

Mindenesetre én nem bánom, h megvettük, mert sokszor tényleg elég csak felébreszteni a babát. (& igaza van vkinek, aki előttem írt, nem hallod meg, ha nem vesz levegőt! Nem vagyunk szuperhősök, csak emberek! Nem ébred fel az ember arra, ha nem szuszog a baba!)

2009. jún. 2. 20:05
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekünk volt kölcsönbe.

Nagy súllyal született a baba és még a kórházi csecsemő-orvos mondta, hogy szerezzünk be egyet.

2-8 hónap a legveszélyesebb időszak.

Többször beriasztott, de ez úgy sípol 10 másodperc után, hogy a szomszéd is megriad.

Nem tudjuk, hányszor mentette meg az életét!!!

Most hallottam, egyik ismerősünknél bekövetkezett ez a tragédia. Nagyon sajnálom azokat akikkel ilyen szörnyűség történik. :(:(:(

2009. jún. 2. 20:29
 20/20 anonim ***** válasza:

Nekünk van, béreljük.

Van hozzá bébiőr is (külön szobában alszik a gyerkcő)

2009. jún. 2. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!