A tejpép miért rongálja jobban a fogakat ha cumisüvegből adjuk, mint ha kiskanállal?
Figyelt kérdés
A tejpép dobozára van ráírva, de én nem értem a logikáját. Azt gondolnám, h ha kanállal adom, a baba jobban nyammog rajta és a massza jobban szétterül a szájában, tehát többet érintkezik az ínyével, fogával, mint amikor cumisüvegből eszi és egyből lenyeli.
Tudja esetleg valaki az okát?
2009. jún. 1. 21:29
1/5 anonim válasza:
Nem az a kérdés,hogy a tejpép érintkezik a fogával,hanem a cumi.Mert azt ugye a fogaihoz szorítja.Ez nem ugyanaz,mintha rágna is a fogával(a foga uis.erre való)
2/5 anonim válasza:
Meg az is benne lehet, hogy az én kisfiam például cumisüvegből órákig is képes elnyammogni bármin. Gyakorlatilag 5 mp evés, aztán ugyanennyi rágcsálás. Így viszont sokkal hosszabb ideig érintkezik a fogacska a kajával.
3/5 anonim válasza:
Én is butaságnak tartom.Mint ahogyan azt is,hogy annyira ellenzik mostanság a cumis üveget.Ezeket a dolgokat babáknak találták ki,én mindhárom gyerekemnek használtam használom.Ha nem áztatja benne a fogait,hanem megissza és leteszi szerintem nem roncsolja jobban mintha kanállal vagy pohárból kapja.Ha pohárból nyalogat egész nap édes lötyit az ugyanúgy tönkreteszi mintha üvegből.A lényeg,ha elfogyasztotta a baba el kell venni tőle,és nem hagyni neki,hogy azzal játsszon.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor kapisgálom :) A babám szinte szó szerint magába dönti a kajcsit a cumisüvegből, ő a kanálon nyammog sokáig. Eszembe sem jutott, hogy más babák esetleg pont fordítva csinálják :)
2009. jún. 1. 21:58
5/5 anonim válasza:
igen, ezt én sem értettem sosem, hogy mi ez a cumisüveges ellenszenv:-) Az én fiam ha cumisüvegből kap enni, akkor 5 perc alatt bedönti, és ha jóllakott, kiköpi, kész. a kanalat meg harapdálni próbálja állandóan, nem akarja elengedni a fogaival:-)
Bár ő nem cumis típus, lehet, hogy azért nem nyammog az üvegen sem. gondolom, hogy azok a babák, akik napközben is sokat cumiznak, azoknál a cumisüveg rágása is hozzá tartozik az evéshez:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!