Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Atópiás csecsemőre mennyire...

Atópiás csecsemőre mennyire hatásos Babé Omega és Linola Fett? Aki mindkettőt használja, milyen gyakorisággal kell kenni őket?

Figyelt kérdés
4 hónapos kislányomon hónapok óta kísérletezgetünk (gyerekorvossal), de ekcémája egyre rosszabb. Már váladékozik is. Nagyon el vagyok keseredve, mert tehetetlennek érzem magam. Apuka szénanáthás, állítólag tőle örökölte ebben a formában. Csak a steroidos krém működik, de az ekcéma mindig visszatér a krém elhagyása után pár nappal. Mosódiót használok és fürdetőkrémet, még a szoptatást is abbahagyatták velem, hátha az allergizálja, de ez sem vezetett eredményre. Van valakinek hasonló tapasztalata? Előre is köszi a válaszokat.
2009. jún. 1. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon nem könnyű a helyzeted, és épületes marha volt aki a szoptatást is abbahagyatta veled.

Keress fel egy szakképzett bőrgyógyászt aki majd orvosolja az akut tüneteket! A Linola jó és jó drága is de az Eucerinnek is vannak kiváló készítményei és fürdőszerei, de a bőrgyógyász írna fel speciális kenőcsöket, és nem árt felkeresni egy immonológus szakorvost is.

2009. jún. 1. 21:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Holnap megyek megvenni mindkét krémet. A teljesség kedvéért leírom, hogy a kísérletezgetés alatt szinte teljesen elment a tejem, mert csak napi 2x volt időm fejni... És persze nem az anyatej volt a bűnös. Még biorezonancia vizsgálaton is voltunk, ahol szintén az anyatejet mondták a bűnösnek, és közölték, hogy étkezzek teljesen glutén- és tejtermék mentesen. Ja, és 12000 Ft-ba került. Van itthon egy fényterápiás készülékem, ami állítólag jó az ekcémára, most ezzel is próbálkozom, de egy izgő-mozgó 4 hónapost eléggé nehéz "fényezni". :-(
2009. jún. 1. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám is ekcémás, de szerencsére nem ennyire. Egyszer kellett eddig használnom az Elocomot, azóta kordában tudom tartani, remélem még sokáig. Tiszta vízben fürdik, után Sanatopickal kenem. De utánajártam a témának, és a következő krémeket találtam még, amiket majd ki szeretnék próbálni az általad írtakon kívül: Halicar (hoemos), Exxema Repire, Excipial lipolotion, Atopiclair, Atoderm Pozinc, és a Bioderma készítmények. Eucerint magamon próbáltam néhány éve, de nekem nem vált be. Nálunk tőlem örökölte szegény. Doki azt mondta, 2 éves korig biztosn nem ehet semmi olyat, amiben bármilyen formában tej van. Nekem az anyatejet nem tiltották le, de sajnos amúgy is nagyon kevés volt, most már (3 hónapos) 50-60 milit tudok csak adni neki naponta...

Ja, védőnő a Linolát ajánlotta.

2009. jún. 1. 22:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nekem is azt mondta a védőnő, hogy semmi glutén és tejtermék a gyereknek 1 éves korig. Nálunk sajnos elég súlyos az ekcéma. Tele van a háta, hasa, térdei. Amikor autóban utaztatjuk súlyosbodik (valszeg a hőmérséklet különbség miatt - az autóban néha nagyon meleg van, így még inkább oda kell figyelnem, hogy levegyek róla kabátot, sapkát, stb, ha autóban vagyunk). A légszennyezettség sem semmi itt, és a belvárosban lakunk.
2009. jún. 1. 22:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Szió!

Az én lányomnak is atópiás dermatitise van és jó néhány hónapja próbálkozunk különböző készítményekkel (gyógyszertári "kavarós", Babé, Bepanthen, Sudocrem, Oilatum krém, Sanatopic stb.), de eddig egyik sem vált be tartósan. A legtovább a Sanatopic csillapította a tüneteket, de sajnos 2-3 hónap után már csak tűzoltás, mintsem kezelés. Az Eucerinről én is sok jót hallotta, ezért úgy döntöttem, hogy holnap meg is veszem. Remélem, beválik majd.

Még valami! Az Oilatum olajos fürdetőjét (nem a fürdető zselét) minden nap használjuk és nagyon jól hidratálja a bőrét, soha nincs kiszáradva (bár igaz, hogy a hólyagokra már nem használ). Én csak ajánlani tudom.

A Linola Fettről még nem hallottam, de érdekelne, hogy milyen, ha esetleg kipróbálod.

Sok sikert!!!

2009. jún. 1. 22:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A gyógyszertárban ma ajánlották még az exxema repair krémet.
2009. jún. 2. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!