Van ötletetek, mit lehet venni keresztelőre kisfiúnak?
Ti lesztek a keresztszülők?
Tőlük aranymedált kapott a fiam a keresztneve kezdőbetűjét.
A többi vendégtől változó: bébitaxit, ruhácskákat, babatányérokat, játékokat de volt olyan aki nem akart hülyeséget venni és megkérdezte, annak annyit mondtunk, hogy ha vesz egy csomag pelenkát, mi annak is örülünk (azt vett 5 nagykiszerelésű csomaggal :D) Nálunk nem arról szólt, hogy ki mennyit áldoz rá.
Hallottam van ahol kerámiát vesznek, vagy ezüst evőeszközt.
Attól is függ, hogy te ki vagy, keresztszülő, testvér stb. vagy "csak" egy meghívott.
Itt egy pár ötlet:
- keresztelőruha (főleg ha te vagy a keresztszülő)
- vásárlási utalvány (ennek a szülő örül, de legalább azt vesz belőle, amire tényleg szükség van)
- babajátékok - ha kicsi a gyerek, akkor rágóka, csörgő, rágcsálható állatfigurák - ha nagyobb a gyerek, akkor plüss, építőkocka, bármilyen játék
- ruhák (inkább nagyobb ruhák, amikbe belenőhet még a gyerkőc)
- "szebb-féle" takaró (amit akár évekig használhat a gyerek)
- gyerekszoba-díszek (lelógós figurák, festett-rajzolt képek, állatfigurás lámpa stb.)
- ha a család vallásos, akkor valamilyen vallási dísz, figura, kereszt stb.
- megunhatatlan mesekönyvek - kicsiknek akár gumis, rágható, vagy nagyobbaknak lapozható, kihajtható kemény-lapos könyvek
Nekem még nincs meg a babám, de az ismerőseim/rokonaim körében csak 3 elfogadott ajándék jöhet szóba:
* Nagy plüss állat
* Ékszer
* Pénz
Egyszerűen erre ez a szokás. A keresztszülők rendszerint keresztelő ruhát és ékszert vesznek (kislánynak fülbevaló vagy nyaklánc, fiúnak nyaklánc), a többiek plüsst, pénzt, vagy mindkettőt.
Én mindenkinek őket ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!