Úgy néz ki a babóm csak a darabosat hajlandó megenni, kanállal csak a tejpépet fogadja el (7 hós). Ugyanúgy kell mindent bevezetni, mintha pürét enne?
2012. febr. 5. 08:24
1/6 anonim válasza:
BLW Az milyen??
amugy egy 7 hónapos babátol szép hogy fdarabosan eszik mindentugy kell bevezetni mindent csak jol fözd meg a zöldségeket de ovatosan mert van olyan (föleg ha fofa sincs) hogy ha egészbe nyeli le az nme jo lassacskán kell hozzászoktatni az evéshez. Ajánlom hogy villával törd meg a zöldségeket ha már jol megfött lehet ugy megeszi
Megértelek, az én Babóm 6,5 hósan is csak tejet hajlandó enni, azt is csak eredeti csomagolásból. :-) Kanállal egyáltalán semmit. Kézből is max megnyalogatja a dolgokat (jobb esetben). Amit hajlandó elnyammogni az a buláta.
2012. febr. 5. 10:05
3/6 anonim válasza:
Igen, mindent ugyanúgy kell.
Nálunk is véletlen alakult ki ez, akkor még azt sem tudtam, hogy van ilyen "módszer". Babám nem nagyon ette meg a pépes cuccokat, sokkal többet szopizott, aztán egyszer ült az ölemben, mikor ettem, és lenyúlt egy falatot a tányéromból. Azóta csak a darabosat hajlandó megenni. Amúgy 6 hónapos korától próbálkoztunk a hozzátáplálással, és 8 hónapos volt, amikor elkezdte enni a darabosat.
Nekem a középső lányom választotta ezt a módszert a hozzátáplálásra, azóta már 2 éves lett. Sose evett pürét, mindent csak darabosan. 10 hósan már evőeszközzel is önállóan evett.
2012. febr. 5. 13:55
5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm aválaszokat és főleg a linkeket! Már egy hónapja szenvedtünk a kanállal, mikor egyszer az apja kenyeret evett és a kis manó is hajolt a falatért. Foga még nincs, de forgatja a szájában (egész pici falatokat szoktunk neki adni), és nyammog rajta. Szoktam csinálni zöldségkrémeket, így tudunk haladni a kóstolással, csak ő kenyérre kenve eszi meg. Tegnap a ragulevesből szedtem ki neki husit és zöldséget és darabosan mindent elfogadott belőle. Hihetetlen, semmit sem úgy akar csinálni, mint ahogy a "nagykönyvben" meg van írva :))) Elkezdett mászni múlt héten (addig kúszott-mászott vegyesen) 3 napra rá felállt. Mondjuk szopizni se szopizott sajnos, úgyhogy fejnem kellett neki.:(((( De nagyon örülök neki, hogy így legalább haladunk a hozzátápival. Amúgy nagyon érdekes, hogy a tejpépet viszont megeszi kanállal, az nincs ellenére.
2012. febr. 6. 09:59
6/6 A kérdező kommentje:
Amúgy villával hiába törtem össze neki, úgy sem fogadta el csak egészben. És már a bulátát sem csak szopogatja, hanem azt is megeszi. Én is véletlen futottam bele ebbe a módszerbe és nagyon el sem olvastam csak a kenyeres eset után.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!