Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mentek szánkózni? Milyen idő...

Mentek szánkózni? Milyen idő van nálatok?

Figyelt kérdés
15 hónapos a láynom,és nem tudom eldönteni merjem e kivinni. Hideg van, -10, és fúj a szél is.
2012. febr. 4. 13:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mi nemrég jöttünk be, nálunk esik a hó, -6 fok körül van, de nem fúj a szél. Havat lapátoltunk, sepregettünk, és a kislányom egyfolytában motorozni próbált:) Ő 2 éves, jól felöltöztettem és nem fázott egyáltalán. Mondjunk mi járunk síelni ( a kislányom még nem volt),ezért nekem nem újdonság a hó, a hideg. Tudom milyen ruhákat kell ráadni, és hogy rétegesen kell öltöztetni, arcát bekenni. Én is felvettem a sínadrágom, és kellemes volt kint, kb 1 órát voltunk. Szánkózni még nem lehet, kb 5-6 cm a hó, de holnap már biztos azt is lehet.:)
2012. febr. 4. 14:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Én kivinném, ha nagyobb lenne:) és persze nem fújna a szél és nem esne ennyire a hó és ha max -5 fok lenne:)
2012. febr. 4. 14:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha nem fújna a ennyire a szél, akkor simán kimennénk, de így még a szemünket sem tudnánk nyitva tartani, mert folyton szembe fújja a havat. Mindezt a mínusz 10 fok mellett...

Szóval én ezt most nem erőltetem, majd holnap.

Szerencsére a gyerekek tök jól elvannak bent is, mert az ovi miatt egész héten nincs idejük rendesen kijátszani magukat és most bepótolják :)

2012. febr. 4. 15:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Bár az én fiaim nagyobbak,mint a te gyermeked,de 20 percet kint voltunk délelőtt. Overall, nadrág,harisnya, pulcsi,kardigán,sál, tutyi a sapkára felhúzva. Iszonyúan élvezték és -8 fok volt. Piros lett ugyan az arcuk,de még meg is izzadtak picit a ruhákban,mire bementünk. Picit menjetek ki levegőzni!
2012. febr. 4. 15:26
 15/19 anonim ***** válasza:

mi 11kor mentünk ki a 2 évesemmel, 2kor értünk haza a szánkózásból, de csak háromnegyed 3kor tudtuk felhozni a kertből mert annyira sírt, hogy még maradjunk kint :)))

-15 fok van nálunk :D

tehát majdnem 4 órát voltunk kint, tökig érő hóban, iszonyat hidegben és nagyon jól éreztük magunkat. nekem még melegem is volt a sok szánkózástól :D őt jól felöltöztettem, nem fázott, csak az arcát csípte kicsit a hideg :)

2012. febr. 4. 15:47
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

11-es válaszoló vagyok.

Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval akik órákig kint voltak szánkózni.

Szerintem túl van parázva a média által, ez a "hihetetlen ítéletidő". Mint írtam, sokat járunk síelni, tejesen hétköznapi dolog a csúszó mászó babáktól a nagyobbacskákig, hogy kint vannak fél napokat a mínusz fokokban és semmi bajuk nem lesz. Egyszerűen csak megfelelően kell öltözni és kész.

Volt rá példa, hogy a nagyobbik lányom a sípályán levette a kesztyűjét valamiért és mikor felemelte a kezét, a kesztyű felfelé állt ki a kabátból. Rúdszerűen megfagyott a madzag amin a kesztyű lógott. Akkor -18 fok volt, mozogtunk, sportoltunk, senkinek semmi baja nem lett. Apámnak a bajuszán jégcsapok lógtak, az unokák ezt tördelték a felvonóhoz való sorban állás közben.:)))

Nem mondom, hogy metsző hóviharban is ki kell menni, de azért egy kis hidegtől nem kell megijedni. Ha nem szoktatjuk hozzá a gyerekeinket a hideghez, akkor betegesek lesznek.

Amúgy sajnos a pénz miatt nem mentünk idén a hegyekbe, nem azért mert kicsinek tartanánk a lányom.

2012. febr. 4. 15:57
 17/19 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. én is azt mondom vigyük ki a babát ha csak 10-20-30percre is. de ami nálunk van az már nem hideg. van hogy semmit nem látni annyira szinte már hóvihar van. szegény lánykám csak néz ki az erkélyajtón :( ha nem fújna vagy ha nem ennyire, én is kivinném. azt mondom egy kis friss levegő kell minden nap!
2012. febr. 4. 16:18
 18/19 anonim ***** válasza:

Nemrég jöttünk be az 1 és 3,5 évessel.

Szakad a hó, de nem fúj a szél, -6 fok van!

Tök élvezte mindkettő.

2012. febr. 4. 17:15
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hát egy 10 percre kimentünk, mert nagyon fújt a szél. Kipróbáltuk a szánkót,alig bírtam utána a lányom bevinni, tetszett neki,a hideg ellenére is.

Ma viszont nem fúj,szépen süt a nap, szánkóztunk délelőtt,most pedig már alszik,mint a bunda:):)

2012. febr. 5. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!