16 hónapos a kisfiam és van úgy, sőt szinte mindig, hogy 3-4 naponként kakil csak. Akkor is nem kemény, nem erölködik. Mitől lehet ez? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Ez így megy már jó pár hónapja. Létezik ilyen, hogy neki csak ilyen ritkán kell kakilnia?2012. febr. 3. 11:09
1/3 anonim válasza:
nem hiszem. étrendet kéne változtatnod, sok rostosat kéne adnod neki és több folyadékot. semmi kuki, keksz, csoki, kakaó. sok joghurt, rozskenyér, gyümölcs, tej, főzelék
fiam 2 éves, 2 naponta kakil :S múltkor napokig nem tudott, véres kaki lett a vége, azóta is szenvedünk vele :( kapja a hashajtót, így is 2 naponta kakil. de szerintem ez belefér, 4 nap az már nagyon sok :S
2/3 anonim válasza:
Szerintem ez nem egy egészséges állapot. Naponta 2-szer, de legalább 1-szer kellene kakilnia, vagyis nem hiszem, hogy az ő szervezete lenne speciális. A táplálással tudsz ezen segíteni. Adj neki minden nap pépesített gyümölcsöt, de abból is olyat, ami hajt, pl. almát (banánt pl. ne adj neki, megfogja), illetve probiotikus joghurtot minden nap (az én kicsim nagyon szereti az 1 dl-es kiszerelésű joghurt italokat, szívószállal egy húzásra is képes meginni 17 hónaposan), kefírt és pudingot tízóraira. Az ételek közül is a hígabbakat add neki szerintem, mondjuk főzeléket tejföllel habarva (nem rántással) legalább hetente 2-szer vagy 3-szor. Ezekkel sokat segíthetsz neki, biztosan nem érzi komfortosan magát a ritka ürítés miatt a kicsid.
3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy ilyen alkat, főleg ha semmi panaszt nem okoz neki... Az én kislányommal is így volt de mivel engem aggasztott kerestünk rá megoldást a gyerekorvossal. Nekünk a BioGaia csepp kúra vált be... kb 3-4 hét alatt nagyon szépen rendbe hozta picikém bélműködését... azóta kétnaponta biztos hogy mindíg kakil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!