2ésfél hónapos babát kivinnétek ilyen időbe egy picit? Csak max fél órára.
Tegnap voltunk dokinál a 2 hónapos kislányommal, és megkérdezte a doki, mennyi időt van szabad levegőn? Mondom neki 30-60 percet szoktunk sétálni, ha kezdek fázni, akkor beviszem már őt is. Erre azt mondja, a napközbeni alvások idejére nyugodtan tegyem ki a gyereket a levegőre. Ezen elképedtem, mert jól felöltöztetem, de 3-3,5 órát hagyjam kinn... nappal szembe nem tehetem, mert azt mondják az árt a szemének, még csukott állapotban is, árnyékba vinni, vagy úgy fordítani a babakocsit...akkor szerintem azért nagyon hideg van.
Nálunk most -8 fokot mutat a kinti hőmérőnk, én félek ilyen hosszan kitenni, így szerintem csak teszünk egy sétát, aztán majd ha jön a jobb idő, akkor leszünk huzamosabb ideig kinn. Bár első gyerekes anyukaként valószínűleg túl komplikálom a dolgokat, a doki csak tudja mit javasol, nem?
Kérdésedre a válasz tehát, én kiviszem, és amikor kezdek fázni bejövök vele.
Én a 6,5 hónapos lányommal is csak a Tescoig mentem ki. Ha nem kellett volna, akkor nem mentünk volna egyáltalán.
Nálunk nagyon hideg van; - 11°C !!!
Plusz ma estétől kezdődő havazásra 40-50 centiset ígértek.
Nem egészséges tartós mínuszokban kimenni. Hiába van beöltöztetve, a hideg levegő okozhat más problémát is!
Inkább gyakran szellőztess, ha tudsz.
Ennyire hidegben nem, bár a mi környékünkön füst is van...
Inkább öltöztesd jól be és állj ki vele az ablakba vagy erkélyre. Persze ha muszáj, akkor nagyon felöltöztetve, NEM vizes alapú krémmel a kis arcát bekenve megoldható. Max a babakocsira vagy hordozóra egy textilpelenkát is rá lehet teríteni, hogy ne közvetlenül kapja ezt a metsző hideget.
Nem tudom, nálatok hány fok van, itt nagyon hideg:)
A gyerekorvosok szerint -5 alatt tilos kivinni őket. Én ezt mindig betartottam, nem éri meg a 2-3 hét orrszívózás.
Én nem vinném. 7 hónapos a kisfiam, őt sem viszem. Nagyon hideg van, tóparton lakunk, itt a szél is fúj, sokkal hidegebbnek érzem a hideget, maradunk bent. Alaposan kiszellőztetek amikor alszik a nappaliban, amikor ébren van akkaor a szobájában, és ennyi.
Türelmetlenül várom a tavaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!