Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2ésfél hónapos babát kivinnéte...

2ésfél hónapos babát kivinnétek ilyen időbe egy picit? Csak max fél órára.

Figyelt kérdés
2012. febr. 2. 11:27
 1/8 Kerria ***** válasza:

Tegnap voltunk dokinál a 2 hónapos kislányommal, és megkérdezte a doki, mennyi időt van szabad levegőn? Mondom neki 30-60 percet szoktunk sétálni, ha kezdek fázni, akkor beviszem már őt is. Erre azt mondja, a napközbeni alvások idejére nyugodtan tegyem ki a gyereket a levegőre. Ezen elképedtem, mert jól felöltöztetem, de 3-3,5 órát hagyjam kinn... nappal szembe nem tehetem, mert azt mondják az árt a szemének, még csukott állapotban is, árnyékba vinni, vagy úgy fordítani a babakocsit...akkor szerintem azért nagyon hideg van.

Nálunk most -8 fokot mutat a kinti hőmérőnk, én félek ilyen hosszan kitenni, így szerintem csak teszünk egy sétát, aztán majd ha jön a jobb idő, akkor leszünk huzamosabb ideig kinn. Bár első gyerekes anyukaként valószínűleg túl komplikálom a dolgokat, a doki csak tudja mit javasol, nem?

Kérdésedre a válasz tehát, én kiviszem, és amikor kezdek fázni bejövök vele.

2012. febr. 2. 11:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Én a 6,5 hónapos lányommal is csak a Tescoig mentem ki. Ha nem kellett volna, akkor nem mentünk volna egyáltalán.

Nálunk nagyon hideg van; - 11°C !!!

Plusz ma estétől kezdődő havazásra 40-50 centiset ígértek.

Nem egészséges tartós mínuszokban kimenni. Hiába van beöltöztetve, a hideg levegő okozhat más problémát is!

Inkább gyakran szellőztess, ha tudsz.

2012. febr. 2. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
-5 fokig lehet kivinni, ilyenkor jon az ablaknyitas es ugy alszik akar 4 orat is
2012. febr. 2. 11:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Ennyire hidegben nem, bár a mi környékünkön füst is van...

Inkább öltöztesd jól be és állj ki vele az ablakba vagy erkélyre. Persze ha muszáj, akkor nagyon felöltöztetve, NEM vizes alapú krémmel a kis arcát bekenve megoldható. Max a babakocsira vagy hordozóra egy textilpelenkát is rá lehet teríteni, hogy ne közvetlenül kapja ezt a metsző hideget.

2012. febr. 2. 11:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nálatok hány fok van, itt nagyon hideg:)

A gyerekorvosok szerint -5 alatt tilos kivinni őket. Én ezt mindig betartottam, nem éri meg a 2-3 hét orrszívózás.

2012. febr. 2. 11:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én picim 4 hós.Amíg süt a nap, kiviszem.Kb 1órát van kint az erkélyen. Hideg van, de beöltöztetem és én is kint vagyok vele addig jól felöltözve. Neki is kell a levegő és nekem is. Olvasgatok ott mellette. Több réteg ruha, egy pléd alá és kettő rá, meg egy rám is. Szerintem ez fontos. Még semmi baj nem lett belőle egyikünknek sem.
2012. febr. 2. 12:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nem vinném. 7 hónapos a kisfiam, őt sem viszem. Nagyon hideg van, tóparton lakunk, itt a szél is fúj, sokkal hidegebbnek érzem a hideget, maradunk bent. Alaposan kiszellőztetek amikor alszik a nappaliban, amikor ébren van akkaor a szobájában, és ennyi.

Türelmetlenül várom a tavaszt.

2012. febr. 2. 12:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Voltunk kint. Isteni jól aludt az én kis babukám :)
2012. febr. 2. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!