Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos elmúlt, de csak...

6 hónapos elmúlt, de csak elvétve fordul hasra - aggódnom kellene?

Figyelt kérdés

2012. febr. 1. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban :) Első kisfiam is így volt, de 6 hósan közel 11 kg-ot nehéz is mozgatni (anyatejes baba volt, mielőtt jönne a kövezés). Most közel 3 éves és meg se áll egész nap. Úgyhogy most, mikor a másodszülöttem sem forog félévesen (9,5 kg), a védőnő csak legyint. Majd fog.

De eléggé mozgékony, rúgkapál, oldalra pörög, csak átgördülni nehéz. Remélem oszlott picit az aggodalmad. Szép estét :)

2012. febr. 1. 19:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen a kislányom. Néha wingboohintára ráteszem, de 5 percig bírja. Viszont elkezdtem vele együtt pancsizni. Kádba ugyebár nem nyomódik úgy a pocakja a vízben főleg hogy a mellkasát én tartom. Nagy sarokkádunk van és mikor belerakom akkor körülöttem elkezdem kiskutyaúszósdizni:D ilyenkor a hóna alatt vagy a mellkasánál emelem ki úgy hogy kint legyen a feje. Eközben a hátát locsolom, hogy jó meleg legyen neki. Ilyenkor úgy csinál mintha mászna:) Legalább gyakorolja egy kicsit ezt a fajta mozgást is. De így élvezi. Viszont normál üzzemmódban sajnos nem.

Első: a 11 kg-os fiad mennyivel született és mennyi volt kb 4 hónaposan? Köszi:)

2012. febr. 1. 19:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat...

Remélem, hogy attól még egészséges. Mert nálunk nincs szó arról, hogy nehéz átfordítania a kilóit, ugyanis 7kg.

Várom a további tapasztalatokat is...

2012. febr. 1. 19:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Második válaszolónak: 4 hónaposan volt 9,5 kg és 4 kilóval született.
2012. febr. 1. 21:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 6 hónapos 8kg. 4 hónaposan egyszer hasra fordult. Aztán 2 hónapig semmi. Tegnap fordult elöször hasról hátra. És kb 2-3 naponta egyszer hátról hasra. Nagyon lusta. Ha a te babád is már átfordult párszor én nem aggódnék, mert ezek szerint megtudja csinálni, csak nem érdekli.
2012. febr. 1. 22:14
 6/7 Adelita ***** válasza:
100%
Szia! Az én fiam szinte teljesen kihagyta a forgást. Nem érdekelte. 6 hónapos korában én is paráztam, de hiába hasaltattam, tornáztattam, húztam előtte a szebbnél szebb játékokat, nem volt hajlandó értük forogni. Aztán gyönyörűen kúszott (két hónapig), majd mászott (három hónapig), most meg szalad és imád pörögni-forogni, meg "palacsintát" játszani, meg hasonlók. Ő egy ilyen baba volt. Punktum. Az ember persze megtesz mindent, de van, amit már tényleg a gyerek dönt el magában.
2012. febr. 2. 07:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Most, hogy ennyit lehet olvasni mindenféle betegségekről lehet, hogy túl aggódjuk magunkat. De ilyen egy anyai szív...

Köszi , hogy írtatok!

2012. febr. 2. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!