Cipő kérdés? Adjak rá bent vagy sem?
Kislányom 13 hónapos, 8 hós kora óta áll és lépeget a bútorok mellett.A járássegítőt is szépen tolja.
Elindulni viszont nem akar.
Az lenne a kérdésem, hogy a lakásban adjak rá cipőt, vagy jó ha mezítláb van?A szobákban padlószőnyeg van de a nappaliban járólap, így ott mindig adok rá legalább egy mamuszt vagy kocsicipőt ami melegebb, de rendes cipőt nem, mert ugye itthon azt nem hordunk.Vagy ott adjak rá rendes cipőt?
És fontos, hogy harántemelős legyen?Mert pl amiket néztem neki (nem voltak olcsó, bóvli cipők) egyikben sem volt betét.Most akkor mégsem jó a harántemelős és sima talpú kell?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Én nem adtam rájuk cipőt. Erről megoszlanak a vélemények még a szakemberek között is, mármint, hogy kell-e a szobába "rendes" cipő. Hallottam olyan véleményt, hogy természetes talajon minél többet mezítlábazzon, de padlón inkább ne, mert túl egyenletes felület, nem kell a lábnak a különböző talajegyenetlenségekhez igazodni, és ez inkább árt, mint használ.
Mások szerint meg nem kell bentre cipő.
A harántemelőről a jelenlegi szakvélemény az, hogy kisiskolás korig nem kell (utána is csak ha indokolt, azaz bokasüllyedés, lúdtalp esetén), mert ellustítja a gyerek talpizomzatát. A harántemelő ugye elvileg a talpboltozat kialakulását segítené, ám a mai álláspont szerint ezt a talpizomzatnak kell megtennie, mindenféle külső segítség nélkül.
Később ha esetleg bedől majd a sarka, valószínűleg akkor is inkább szupináló cipőt fognak javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!