Éjszakai orrdugulásra mit ajánlotok 6 hónapos babának?
Sterimar sóoldatos spray segíthet esetleg (a babáknak való fajta).
Van babáknak való orrcsepp is, de én azt csak nátha eetén adnék.
Nem lehet allergiás a babátok? Pl. szőnyegpadló (poratka), macskaszőr, kutyaszőr. (én allergiás vagyok, és ezért dugul be mindig az orrom).
Poratka allergiához sajnos nem kell se kutya se macska se szőnyegpadló. És éjjel nem kapok levegőt... :o(
Bár pici még ehhez, előfordulhat sajnos.
Esetleg mentol vagy eukaliptusz illatú párologtató? Vagy 1-2 csepp illóolaj a valamelyikból egy zsebkendőre, és belógatni a kiságyba, hogy be tudja lélegezni az illatát.
Én lefekvés előtt legalább félóráig szellőztetek a lányom (8hós) szobájában, és levendulát párologtatok, állítólag nyugtat, jobban alszik tőle.
pár csepp anyatej a nózijába is segíthet, de csak úgy, ha ki is szívod.
olyan ötletem, ami megakadályozná hogy beduguljon, vagy orrszívás nélküli, sajnos nincs :(
Nekem is 6 hónapos a kislányom, most estünk túl egy makacs náthán, amit tettem:
Napi többször fújtam az orrát sterimárral, utána leszívtam porszívós orrszívóval. Reggel-délbe-este a Nasivin orrsprayt, amit lehet csecsemőknek adni, azt fújtam be neki. És párologtattam a szobába, egész nap viz volt a párologtatóba, és amúgy párologtató gépbe tettem teafa-eukaliptusz és citromolajat, hogy fertőtlenítsen. És sokat szellőztettem.
Kedves Kérdező, ha olvasod és tudsz válaszolni, megköszönném.
Mi is ebben a cipőben vagyunk, és azt gyanítjuk, hogy a fogzás miatt dugul éjjel az orra, (nálunk sem náthás), Nálatok végül kiderült-e hogy mitől van, és megszűnt-e?
amúgy mentol-eukaliptusz ügyben:
mentolt nem lélegezhet be a baba 2-3 éves koráig, mert hörgőgörcsöt okozhat!
eukaliptuszt viszont igen, pl. ez van a Baby Luuf balzsamban is, ami 3 hónapos kortól adható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!