Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet használni azt...

Mikortól lehet használni azt a szilikonból készült fogkefe szerűt a baba szájában tisztitáskor?

Figyelt kérdés

Még csak 5 hónapos lesz a lányom és még nincs foga. De előbb utóbb lesz. Szeretném megtudni, hogy ezt a szilikonos tisztítót akkor kell-e használni amikor már megjelent az első fog? És akkor ugyan úgy mint eddig az ínyét vizes gézlappal töröljem át a fogán kívüli résznél? Amikor kismama voltam a család fogászától kaptam sok sok prospektust a baba fogaihoz, mikor kezelt. Mindegyikében szó volt róla, hogy a fogszuvasodást miképp ellőzhetem meg és az innyét tea vagy evés után át kell törölni. A bababoltokba vettem is ilyen tisztítót ami szinte minden boltban van. De nem tudom, hogy ezt gyakorlatban hogyan és mikor használják. Leírnátok, hogy hogyan teszitek? Sajnos mikor én még kicsi voltam még nem figyeltek erre eléggé. Így anyukámtól véleményt nem tudok kapni.

És miért újszülőttkort írnak hozzá? Nekem túl nagynak tűnik élőben.

[link]

2012. jan. 30. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:

azért a ló túloldalára se kell átesni :)

ha lesz foga, este lefekvés előtt ezzel dörzsöld át és ennyi.

nem kell minden étkezés után törölgetni a baba ínyét, este és reggel untig elég :) azt mondják annyiszor kell fogat mosni ahány éves.

1 éves korig 1x, 2 éves korban 2x, ovis kortól meg a délutáni alvás előtt is

2012. jan. 30. 14:25
 2/3 anonim ***** válasza:
ilyenunk nekunk is van. 2 honapos volt amikor elovettem, rettentoen viszketett az ínye. Tettem rá egy kis krémet fogzasra es hagytam had ragja. Szerintem ezert van hogy ujszülött kortol. Ez 2-3 napig tartott azota elmult. Nagyon sokat segitett, megnyugtatta mivel ragokat meg nem tudott a szajaba venni. naponta max 2szer vettem elo 5 percre. Ha mar mosni fogod vele a fogat akkor en ugy csinalnam hogy 1 evesen 1szer, 2evesen ketszer, ugy mint elottem irtak
2012. jan. 30. 14:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Nem a gyakorisága a kérds. Hanem, hogy hogyan és mikortól. És hogy ha 1 fog kinő akkor azt megmosom vele de az ínyét ahogyan most is nedves gézlappal töröljem át?

Nekem minden étkezés után alszik kicsit miután áttörlöm az ínyét meg a hozzátáplálós dolgok után arcot mostunk+ krémeztünk + átöltöztünk. Teát is iszik és abba a csersav miatt kell. Arról már kellőképpen meggyőzött a fogorvosom hogy minden alkalommal megcsináljam azzal, hogy felsorolta hogy mi mindent előzhetek meg vele. Nekem 6 hetesen olyan rágókát rágott ami úgy működik mint egy cumi csak nem olyan alakú amit a szájába vesz. Nem kell kézzel tartani.

2012. jan. 30. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!