Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött ikreim egy hónapos...

Koraszülött ikreim egy hónaposak mikor lessz koponya uh? Budapest 1 számü klinikán vagyunk.29 hétre 1,5 kg al lettek. Mimaradhat visza nekik?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:

ha bent vagytok miért nem kérdezed meg a dokitól?

biztos ott megcsinálják, lehet már meg is csinálták.

kötelezően 6. héten vagy a pocak-koponya UH budapesten a budaiban.

hogy mi maradhat vissza nekik az is az orvostól kérdezd. nyugodtan ülj le vele és mondd el, hogy aggódsz.

egyik barátnőm hármas ikreket szült nagyon idő előtt, jól vannak most már :)

mind a háromnak volt műtéte, szem, fül, ilyesmi rutin műtétek voltak. egyik baba sajnos oxigénhiányos lett, róla most inkább nem írnék.

sok egészséget nektek!

2012. jan. 25. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát a koponya uh időpontját inkább ott, a kezelőorvostól kérdezd meg. Lehet hogy már csináltak is Nekik-bár biztos említették volna.Azt, hogy mi maradhat vissza a későbbiekben, ilyenkor még nem lehet megmondani. a lehetséges problémákat, és azok kezelését, a babák fejlesztési lehetőségeit pedig el fogják mondani hazamenetelkor, vagy pedig amikor majd jártok vissza kontrollra.
2012. jan. 25. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én ikreim a 31. héten születtek, 1360 és 1490 grammal. Koponya uh-ot kétszer végeztek náluk, utoljára a hazajövetelük előtt egy héttel. Egyiküknek volt mérsékelt agykamratágulata az első uh-on, a másodiknál uh-on már ezt nem látták. Azóta nem volt uh vizsgálatuk. Most 10 hónaposak, 8 és fél kilósak, teljesen egészségesek, egyáltalán nem látszik meg, hogy korababák voltak. Mozgásfejlődésben vannak kicsit elmaradva, ott tartanak kb. ahol egy 8-9 hónapos baba, de végül is ha időre születtek volna, akkor ők is még csak 8 hónaposak lennének. Ismerős anyukának 27 hétre született a kislánya és ő is teljesen egészséges 1 éves baba, úgyhogy a Te ikreidnek is minden esélyük megvan arra, hogy egészségesek legyenek. :-))
2012. jan. 25. 14:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
3-as válaszoló vagyok. Szerintem is kérdezz rá a dokinál, hogy milyen vizsgálatokat végeztek rajtuk és milyen eredménnyel. Elvégre jogod van hozzá, hogy tudd, csak sokszor maguktól nem mondják.
2012. jan. 25. 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk, a fehérvári kora osztályon hazaengedés előtt csinálják meg a koponya UH-ot, és a szemvizsgálatot is. Nekem szóltak, hogy mikor csinálják, és el is kísérhettem az UH-ra a babáimat az ápolókkal együtt.

Hogy mi van még vissza, az az állapotuktól függ, de szerintem is érdeklődj az ápolóktól, orvosoktól.

Jó egészséget nektek, meglátod, megnőnek egykettőre! :)

2012. jan. 25. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!