Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon aggodom 17honapos...

Cumimami kérdése:

Nagyon aggodom 17honapos kisfiam betegsege miatt. Komoly baja lehet?

Figyelt kérdés
3.napja lazasodik.reggel alig akart felkelni.bagyadt,sapadt.etvagya nincs.hanyt tegnap 2.napja nincs szeklete.
2012. jan. 25. 12:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hüttöfürdö

Kézre és lábra vizes rongy

2012. jan. 25. 13:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Vagy a 3 napos lázba, vagy a hányásos hasmenéses vírusba esett bele. Mindkettő így indul. Természetes, hogy étvágytalan, mert beteg. Itasd rengeteget, min. napi 7dl folyadékot meg kell innia különben kiszárad. Vidd ki a levegőre lehetőleg szél mentes helyre, de csakis amikor nincs láza. Germicid kúp, vagy valamilyen más lázcsillapító kúpot adj neki. Diétáztasd, üres teát adj neki. Ne aggódj, pár nap és helyre fog jönni. Gyermekápoló
2012. jan. 25. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekünk a hűtő fürdő nem igen hatott és igen csak ordított a gyerek pedig jól csináltam ahogy azt kell...

Viszont nagyon kis hálás volt és nem viselte meg a törzs borogatás...

Le kell vetkőztetni csak a pelus marad,és nyaktól lefelé végig a lába újjáig kézmeleg langyosnl kicsit hüsibb vizes lepedőbe kell csavarni jó szorosan.

Én a mi ágyunkra tettem gumilepedőt rá egy nagy törcsit plussz és erre fektettem a betekert kicsit..15perc után újra kell vizezni a törcsit,és betekerni.ezt 3-4szer megismételni.

Én odakészítettem még egy törcsit..először mikor betekertem ordított de aztán mellé feküdtem,és mikor már kezdte megszokni a vizes lepedőt megnyugodott..apa aludt mellette,és addíg elmentem és egy másik vizes törcsit csináltam..aztán annyira megnyugodott hogy nyugodtan tudott aludni is nem volt forró éreztem megy le a láza..hogy kitekertem fogtam másik kézzel vizes törcsi leterít,gyereket rá,jobbról balról ráhajtottam a törit,majd csere 15perc után...nálunk ez vélik csak be...egy lázas gyerek sem kívánja a vizet végig dideregte és ordította a hűtőfürdőt mindenki azt mondta az milyen jó..de az ordítástól visszament a láz ami nagy nehezen a víz hatására lement...

Én ezt ajánlom hátha nektek is beválik...

Én ezt csak végső 2. 3.napi láznál vetem be mikor nincs más lehetőség..de másnapra ált már csak alacsony láza van aztán ok a dolog...

Sok sikert!

Jobbulást!!!

2012. jan. 25. 13:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Ja igen!

Lemaradt nagyon fontos hogy sokat igyon mindegy mit csak igyon,nehogy kiszáradjon pláne ha hány is!!

2012. jan. 25. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:

A lázcsillapításnál vigyázz!

Felváltva kell adni a lzcsillapítót javasolt 3 óránként de magas láznál akár 2 óránként is lehet IBUFROPÉN illetve PARACETAMOL tartalmú csillapítókat adni..ha csak az egyik ható anyagúd van érdemes másikat is beszerezni..

Ibufropén pl a NUROFEN KÚP Paracetamol pl a PANADOL SZIRUP de van még sok féle csak mondod a gyógyszertárban milyen ható anyagút szeretnél ill kúpot vagy szirupot

2012. jan. 25. 13:26
 16/16 A kérdező kommentje:

KĂśszĂśnĂśm mindenkinek a vĂĄlaszokat.

remĂŠlem hamar meggyĂłgyul a kicsikĂŠm.

2012. jan. 25. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!