Egyéves (még nem járó) babádat naponta leviszed sétálni?
Mondjuk mi kertes házban lakunk, szóval, ha úgy gondolom kimegyünk legalább 10 percre az udvarra (bár 1 óra mindig lesz belőle), de nálam is előfordult, hogy egy héten egy nap nem mentünk ki, mert pl. esett az eső.
De amúgy az is jó a babának, ha persze megoldható, hogy felöltözteted, tologatod a babakocsiban és kint alszik egy jót erkélyen/teraszon, ha nincs időd/kedved sétálni menni.
Én a majdnem 2éves járó gyerekemet se viszem minden nap. Tiszta vizes most is odakinn minden (bár ma voltunk kinn), így pl. mászókázni nem lehet. De az tuti, h az összes pocsolyát megtalálja, ami ebben a hidegben azért nem tesz neki jót.
De próbálok olyan programokat kitalálni, h el kelljen menni itthonról, és akkor valamennyi időt csak tölt levegőn.
Nyáron amúgy minden nap jártunk a közeli játszótérre, volt h napi 2x is.
Nem vittem minden nap, mert babakocsiban már nem ült meg, járni még nem tudott, én meg nem tudtam állandóan cipelni.
13,5 hónaposan kezdett járni, onnantól jobb lett, könnyebb volt vele elmenni bárhová is, de sokat így sem voltunk kint, mert azért nem tudott órákig kint járkálni, plusz sokszor akart a hideg, vizes földre leülni.
Én az ikreimet minden nap viszem.
Ebéd után viszem őket és ilyenkor aludni is szoktak.
Jól betakarom őket, és akkor nem fáznak. Van hogy amikor hazaérünk ők még alszanak, ilyenkor nem keltem fel őket hanem kint hagyom őket a teraszon. Nagyon jókat szoktak aludni :-)
35.N
Egy évesen már járt a kislányom,de mikor nem járt akkor is kimentünk minden nap. Persze szélviharban,vagy szakadó esőben nem. De ha csak szemetelt,tettem a kocsira esővédőt,magamra esőkabátot és irány!
Én meg is bolondulnék ha nem mehetnék minden nap levegőre. Most 22hónapos a és ha kint víz van gumicsizmát adok rá meg vízálló nadrágot,és kedvére ugrálhat a pocsolyában. A szelet nagyon élvezi,csak jól fel kell öltöztetni.
Mi is megyünk minden nap szinte. Kivéve ha tényleg rettenet idő van.
Nem mindig sétálunk, van, hogy csak az udvaron vagyunk, kutyázunk, macskázunk.
De ő szereti a babakocsit, nem akar kimászni belőle, pedig már próbálkozik az önálló járással 6-8 lépés erejéig. Szépen elücsörög, elnézelődik. Imád csavarogni. :)
Amelyik városban én élek, elmondhatom, hogy egyáltalán nem látok mindennap baabkocsis anyákat, mindegy milyen idős a gyerek! Minek kell mártírkodni??? Ha szakad, ha fúj, ha mínusz ezer fok van basszus, akkor ép elme nem megy sehova, mert ő is ázik, fázik. Ha pár nap kimarad attól nem lesz beteg senki, nem fogja megsínyleni, akárhogy is túl van ez dramatizálva!!
Kedves kérdező: szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem viszed mindennap! Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!