Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, ba nem bírja az...

Van olyan, ba nem bírja az anyatejet? Hogy lehet észrevenni és mennyi idős korban?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Barátnőm kislánya nem bírta. Ekcémás foltja voltak, elég rondák, nem gyarapodott, fájt a hasa, állandóan sírt. 1 hónaposan kötöttek ki a gasztroenterológián, azóta szójás tápszert kap. a tünetei elmúltak, szépen fejlődik.
2012. jan. 23. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémek se "bírták"". Mindkettő iszonyú hasfájós volt, aztán próbaképp adtam tápszert, amitől szinte semmi bajuk nem volt. A lányommal 3 hónapig, a fiammal 3 hétig kínlódtunk, mire tápszert adtam. Nagy dilemma volt, mert hát mégiscsak az anyatej a legjobb és volt bőven, de nagyon szenvedtek, folyamatosan bőgtek, görcsöltek. Még most is eszembe jut, hogy jól tettem-e, de a gyerekorvos szerint a "lényeget" megkapták, ezzel vigasztalom magam...
2012. jan. 23. 12:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Van bizony. Unokatesomnal ugy kezdodott, hogy a kislanyt nem lehetett letenni egyaltalan ugy orditott. csak olben volt hajalndo lenni, jarkalni kellett vele, ringatni, hogy megnyugodjon. Teljesen keszen volt szegeny, neha en mentem at hozza, hordoztam a babat, aztan este a ferjem, neha nagynenem stb. Felvaltva jarkaltunk. Dokihoz is elvittuk aki az elejen infacolt javasolt mert hasfajos. Aztan re egy hetre visszavitte unokatesom mert nem javult a helyzet. Aztan kapott gyogyszertarilag kikevert cseppeket amik lebontjak az anyatejben levo laktozt. Mert allitolag az volt a baj. De sajnos ettol sem javult a helyzet. Ekkor mar majdnem 8 hetes volt a kislany. Aztan az unokatesom egy baba-mama csoportban azt a tanacsot kapta, hogy 3 napig porbalja ki a tapszert de kozben fejje a tejet, hogy nehogy elapadjon, ha eseteleg nem valtoztat a porbleman. Ki is probalta es mar a masodik adagnal a baba megvaltozott. Szegeny unokatesom, sirva hivott, hogy azonnal menjunk at. Rohantunk is mint a fene es a kiscsaj ott vigyorgott a foldon egy takaron. Az unokatesom meg mint aki teljesen megorult csak azt hajtogatta: " Te jo eg, le tudom tenni a gyerekem, nem sir". Gondolhatjatok, szerencsetlennek meg a mai napig lelkiismeret furdalasa van, hogy 8 hetes koraig "kinozta". Ma mar 2 eves a kislany es semmi gond vele. A laktozt is le tudja bontani a szervezete nem lett laktoz erzekeny.
2012. jan. 23. 12:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen van, de mindenképp orvos derítse ki az okát.Csak úgy próbálkozásképpen nem adnék neki tápszert a helyedben. Az én kislányom 4 hetes korától sírt,hasfájós volt, és hasmenés volt nagyon sokat. Először tejcukor érzékenységre gyanakodtak, miután laktózmentesen táplálkoztam és maradtak a tünetek, jött a tejfehérje - érzékenység gyanúja. Ezek után tejfehérje mentes diétát tartottam, de sajnos így sem múltak a tünetei. 3 hónapos hypoallergén tápszert kapott (Gasztroenterológián adták), és ekkor megszűntek 2 héten belül a tünetek, és rendbejöttek a dolgok. VISZONT 1,5 éves koráig tejfehérje-mentesen kell táplálni, és szigorúan, mert felnőtt korára is megmaradhat az allergiája, ami nem gyerekjáték. Szóval dokinál járatok utána mindenképpen!
2012. jan. 23. 13:04
 5/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Orvossal megbeszélve adtam a próbát én is.
2012. jan. 23. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!