Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi kalóriára van szüksége...

Mennyi kalóriára van szüksége 1 nap egy 11 hónapos kislánynak?

Figyelt kérdés

A doki mindig mondja, hogy kevés a kalória, amit megeszik, adjam neki a tejpépet. De azt soha nem mondja, hogy mennyi lenne a megfelelő.

9 kg, 75 centi körül van, korának megfelelően mindent tud, rámol, pakol, mocorog egész nap :)

2012. jan. 23. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:

hogy érti, hogy kevés a kalória, amit megeszik? Mennyit, miket eszik?

Jó a súlya, nem értem. Bocsánat, csak az enyém 11 hós és 8kg kb. 75 cm. és semmi gond az orvos szerint, pedig én aztán panaszkodom neki és faggatom is.

2012. jan. 23. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én 11hósom 8,5kiló és 71centi és mindig jó husinak mondja a doki. Nem is értem, már egy 11hósnál is kalóriákat kellene számolgatni? Enyém 2* kap tápszert (reggel-este), 2* főzeléket, ebből a déli az husis, és tízóraira gyümölcsöt, joghurtot/túrót +gabonapelyhet, ez egy tök átlagos étkeztetés. A tiéd annyira eltér ettől?
2012. jan. 23. 12:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én 11 hónapos lányom 4x eszik egy nap. Nem kis mennyiséget, de mióta sokat mozog, nem nagyon hízik. Sőt, most kicsit fogyott is. A múlt héten mérték, 80 centi és 10,05 kiló. Nem kövér, mert magas. Amit megeszik, az kell is neki, mert megy egész nap.

A te babád hányszor, és mit eszik?

2012. jan. 23. 12:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Nekem mindig azt mondja, hogy szép a súlya, de a születési súlyához képest kevés. 4320 g-mal született.

Szerintem sincs baj a súlyával, mert ő is kis husis, szerintem nem kellene ettől ducibbnak lennie.

A doki folyton azt szajkózza, hogy 6 hónapos korára kell a születési súlyát megduplázni, 1 éves korára pedig megtriplázni. Szerintem ez nagyon sok lenne egyébként, 13 kg 1 évesen? 20 kg-mal mennek iskolába! De minden tanácsadásnál ez van.

Egyébként reggel és este kap tápszert, tízóraira tejpépet, ebédre főzeléket, délután gyümölcs, uzsonnára pedig vajas kenyér sonkával, vagy virsli, ilyenek.

Ezek szerint nem csak én gondolom hülyeségnek :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2012. jan. 23. 18:52
 5/7 anonim válasza:
Szerintem nincs okod aggodalomra.Az én kisfiam most lesz 2 éves,és 12 vagy 13 kgnak kell 2 éves korára lenni.Védönö mondta.Meg magándoki jár hozzánk havonta egyszer ránéz a kicsire,és szépen fejlödik. Ugyhogy szerintem nyugalom :)
2012. jan. 26. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:

10,5 hós a kislányom 7800 gr 74 cm a dokim szerint teljesen jó. Nincsenek rajta hurkák, kis édes tokája van. Szerintem tökéletes.ő javarészt anyatejetet eszik,kevés főzeléket(5 kanál) fél alma, banán. A doktornő azt mondja így is szépen fejlődik.

Menj másik orvoshoz én így biztos elbizonytalanodnék.

2012. jan. 26. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó a babád súlya. Az én lányom 1 éves. de még mindig nincs 9 kg. Ő egyszerűen ilyen alkat az apjától örökölte. Nekem az orvosunk azt mondta, mind addig ameddig fejlődik, vidám, és szépen alszik addig nincsen gond. Ha ez mind megvan akkor ne is foglalkozz vele, hogy mit mond a doki, mert te vagy vele otthon és látod, hogy miket eszik.
2012. jan. 26. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!