Kevés egy 8 hetes babának napi 530-570 gramm anyatej?
Figyelt kérdés
A kislányom kiegyensúlyozott, nyugodt, alszik, növekszik, kakás pelus is van bőven, szóval minden oké, csak olvastam, hogy ilyenkor már 700-900 grammot kellene szopizni naponta. Estére kevesebb a tejem, mindkét cicit kiüríti elalvás előtt. Eddig még nem pótoltam, vajon kellene?2009. máj. 28. 13:56
1/7 anonim 

válasza:

hány kg?
testsúlykilogrammonként 150 g az ideális.
2/7 anonim 

válasza:

"A kislányom kiegyensúlyozott, nyugodt, alszik, növekszik, kakás pelus is van bőven, szóval minden oké, " ez így igaz a könyvet meg dugd el jó mélyre. szerintem semmi baj. ha hajnalig alszik akkor még ne pótolj. ha 3-4 óránéknt kel majd akkor kezd el.
3/7 anonim 

válasza:

Este mindenkinek kevesebb a teje.
Ha nem sír, mert éhes, akkor nem kell pótolni, mert ez elég neki.
Figyeld a babát! ő adja a választ mindig.
Egyébként 530 gr is tök elég egy picinek.
4/7 anonim 

válasza:

Isten ments! Nehogy pótolj! Semmi szükség rá a leírtak alapján.
Ne azt nézd, hogy mennyit eszik, ne is mérd. Az a lényeg, hogy kiegyensúlyozott, és gyarapszik.
Estére pedig mindenkinek kevesebb a teje, ez teljesen NORMÁLIS!
5/7 anonim 

válasza:

Ha nyugodt, kiegyensúlyozott, nem sír, hogy még enne, akkor felejtsd el, mit írnak a könyvek és azt is, mi az ideális. Egy ekkora babának még nem is "kell" átaludnia az éjszakát se. Tehát: úgyse tudod megtömni, ha neki így jó, ennyi elég, ne foglalkozz vele. Ő tudja, mennyi kell neki. Olyan baba kevés van, aki pont az átlagot fogja teljesíteni. Inkább ne méregesd, hogy mennyit eszik, mert csak belezazulsz, hogy nem az előírtaknak megfelelően "teljesít"! Ha kíváncsi vagy rá, hogy mennyit gyarapszik, elég hetente 1 alkalommal mérni. Abból sokkal jobban tudni fogod, hogy megfelelően hízik-e. Lehet, hogy ő jobban tudja hasznosítani a táplálékot.
6/7 A kérdező kommentje:
2700 grammal született, 2550 grammal jöttünk haza a kórházból, most 3850 gramm.
Köszi a bíztatásokat!
2009. máj. 28. 14:05
7/7 anonim 

válasza:

az enyém is mindig kevesebbet evett, mint kéne papírforma szerint, én azért mindig mérem. most 5 kiló, nagykönyv szerint 750et kéne ennie, általában 620nál nem eszik többet, de ha 650 lecsúszik, az már nagy szó. és ő már hathetes kora óta alszik egyhuzamban este 10től reggel fél9ig, szóval szerintem egyszerűen annyi van, hogy táplálóbb a tej, mint a nagykönyv szerinti :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!