Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg elég lenne 2 üveg...

Tényleg elég lenne 2 üveg vigantol, és ennyi?

Figyelt kérdés

Minap voltam iratni vigantolt az orvosnál, de azt mondta, hogy ő mindig nézi a legújabb fejleményeket, és most arra az álláspontra jutottak, hogy elég ha a baba megiszik 2 üveg vigantolt, és vége. Nem is írt ki többet. Hiába mondtam neki, hogy az első üvegből kiömlött kb a negyede, akkor sem írt fel. És hogy a védőnő még le van maradva, hogy 3 éves koráig telente adni kell.

Most 16 hónapos a lányom, tehát ezen a télen megszakítás nélkül kellene adnom neki.

Nem akarom én kétségbe vonni az orvos szavát, de más is hallott már ilyet?

2012. jan. 22. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 16 hónapos és már 2 hónapja nem kapja,mert azt mondta a gyerekorvos.
2012. jan. 22. 22:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 3 éves korig kell adni.

1 éves korig folyamatosan, azután ősztől tavaszig.

2012. jan. 22. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi most voltunk az 1 éves státuszon, és nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy nagyon sok a D vitamin hiányos gyerek, ezért téli időszakban (oktbertől márciusig), amíg nem süt a nap, adjuk a továbbiakban is vagy a napi 1 cseppet vagy a heti 7 cseppet. Ha naponta adjuk heti 1-1 nap kimaradhat, nem gond, másnap lehet pótolni. A heti 7 csepp azért mehet - szerinte - mert zsírban oldódó vitamin, elraktározza a szervezet.

3 éves korig adjuk, ő ezt javasolta, írt is fel receptet.

2012. jan. 22. 23:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Tehát azért van akinek hamarabb abba kellett hagyni.

De én is csak néztem nagyot, hogy mi van, mert a védőnő ezt nem egyszer, nem kétszer elmondta, hogy 3 éves koráig télen adni kell. Na mindegy, sokat nem tudok tenni a dolog ellen, mert az orvosnak kell hogy felírja, még ha akarnám sem tudnám tovább adni.

2012. jan. 22. 23:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Én is furán néztem a dokira:)mert a védőnő meg a háziorvos azt mondta,hogy 3 éves koráig minden télen kell adni,viszont a gyerekorvos meg azt hogy nem.Nem értem hogy hogy lehet két orvos véleménye között is ilyen különbség.

2012. jan. 22. 23:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 16 honapos a kislányom,pénteken voltam vele az ortopédián kontrollra,és ott azt mondta nekem a doki,hogy azért görbe egy kissé a lányom lába mert nem adom a D vitamint. Én hiába mondtam neki hogy a doki azt mondta hogy már nem kell adnom neki. Most nekünk anyukáknak kellene eldöntenünk hogy melyikükre hallgassunk? Komolyan,már abban sem bízhatsz amit a gyerekorvos mond? Szomorú!!
2012. jan. 22. 23:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Nos hát igen... én is csalódtam már sokat az orvosokban, mert van hogy homlokegyenest mást mond két orvos. És mi laikusok csak az orvos szavát tudjuk alapul venni. Aztán később kiderül, hogy jól döntöttél-e, hogy hallgattál rá. :-(
2012. jan. 23. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!