Tényleg elég lenne 2 üveg vigantol, és ennyi?
Minap voltam iratni vigantolt az orvosnál, de azt mondta, hogy ő mindig nézi a legújabb fejleményeket, és most arra az álláspontra jutottak, hogy elég ha a baba megiszik 2 üveg vigantolt, és vége. Nem is írt ki többet. Hiába mondtam neki, hogy az első üvegből kiömlött kb a negyede, akkor sem írt fel. És hogy a védőnő még le van maradva, hogy 3 éves koráig telente adni kell.
Most 16 hónapos a lányom, tehát ezen a télen megszakítás nélkül kellene adnom neki.
Nem akarom én kétségbe vonni az orvos szavát, de más is hallott már ilyet?
Nálunk 3 éves korig kell adni.
1 éves korig folyamatosan, azután ősztől tavaszig.
Mi most voltunk az 1 éves státuszon, és nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy nagyon sok a D vitamin hiányos gyerek, ezért téli időszakban (oktbertől márciusig), amíg nem süt a nap, adjuk a továbbiakban is vagy a napi 1 cseppet vagy a heti 7 cseppet. Ha naponta adjuk heti 1-1 nap kimaradhat, nem gond, másnap lehet pótolni. A heti 7 csepp azért mehet - szerinte - mert zsírban oldódó vitamin, elraktározza a szervezet.
3 éves korig adjuk, ő ezt javasolta, írt is fel receptet.
Tehát azért van akinek hamarabb abba kellett hagyni.
De én is csak néztem nagyot, hogy mi van, mert a védőnő ezt nem egyszer, nem kétszer elmondta, hogy 3 éves koráig télen adni kell. Na mindegy, sokat nem tudok tenni a dolog ellen, mert az orvosnak kell hogy felírja, még ha akarnám sem tudnám tovább adni.
Első vagyok.
Én is furán néztem a dokira:)mert a védőnő meg a háziorvos azt mondta,hogy 3 éves koráig minden télen kell adni,viszont a gyerekorvos meg azt hogy nem.Nem értem hogy hogy lehet két orvos véleménye között is ilyen különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!