Már kivagyok. Hogyan altassam?
Ha hosszú távon akarsz változtatni, és megoldást keresni, akkor próbáld a saját ágyába betenni. Majd jön a sírás...pár perc után menjél be hozzá, vedd fel, majd vissza....aztán újra, vagy csak simogasd a hátát/hasát. És egyre ritkábban.
Pár nap és megszokja hogy este alvás van és nyöszörgés nélkül elalszik.
Én sosem voltam híve annak, hogy ha a gyerek sír, hagyjuk sírni... Így ezt a módszert választottam, és tényleg, pár nap (baba válogatja) és alszik.
A nagyobbik lányom pl délelőtt nem akart aludni, mindig a hiszti ment, (2 éves múlt, 1 hónapig tartott a hiszti mikor meguntam), de 2 nap alatt leszokott róla és azóta ha nem is alszik, de bent van és csöndben játszik. :)
Egyik lányom sem cumizik, de esetleg a cumit próbáltad?
Hosszú távon a ringatás nem megoldás, (ezt szerintem Te is tudod) idővel meg kell tanulnia, hogy ha aludni kell, alvás van. De ehhez kell egy elhatározás, pár nehéz nap és utána jobb lesz.
Persze más dolog ha azért sír mert baja van (beteg, fáj valamije).
Kitartás!
2 kicsi lány anyukája
Nekem soha nem voltak ilyen problémáim, egyik gyerekemmel sem. Mellettem aludt mind a kettő (illetve a kicsi - másfél éves lesz - még részben mindig mellettem van) de szépen és gond nélkül szokott át a nagyobbom is a saját ágyába, elalszik egyedül is, a kicsi is jó úton van ehhez. A nyugodt alvást az együttalvással megvásárolod magatoknak hosszú időre, aztán amikor megérik rá a baba, magától fogja másként csinálni.
Eddig soha semmit nem erőltettem náluk, sem az egyedül alvást, sem a szopi elmaradását, sem a bilizést, stb., mégis szépen mindennek eljön az ideje és megcsinálják, harcok és sírás nélkül.
Nekünk jó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!