Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszerből tejberízs?

Tápszerből tejberízs?

Figyelt kérdés
Ugyan úgy kétszeres mennyiségű tápi kell, mintha vízbe főzném a rízst? Mivel szoktátok ízesíteni?
2012. jan. 20. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:

éh én próbáltam tejpépt tápszerböl (tápszeres a babám)

nem ette meg de iszonyat rossz ize is lett.

2012. jan. 20. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
A rizst vízben kell főznöd, mintha tejben főznéd. Ha készen van és levetted a tűzről, akkor kell tápszerrel összekeverni. A tápszert nem szabad tűzre tenni, elveszti a tápértékét.
2012. jan. 20. 14:15
 3/7 anonim ***** válasza:

tápszert nem lehet főzni!!! nem értem ezt a kétszeres mennyiséget, hogy pontosan mire gondolsz, de úgy kell készíteni, hogy vízben jól szétfőződ, mint ha rizsnyákot csinálnál és ha kihűlt annyi tápszerrel felönteni amennyit felvesz

kakaóval, fahéjjal, vaníliás cukorral lehet ízesíteni a korától függően, ha kicsi akkor magában

2012. jan. 20. 14:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak egy tipp, ha sokáig főzöd a rizst, mindig utánaöntve a vizet, akkor kapsz rizstejet.

Tele van kálciummal, stb, Én "lefejem a tejet", magyarul átszűröm egy másik tálba, ami megmarad rizs, kis rizstejjel felöntve tejberizst kapsz.

Érdemes megcsinálni, mert ezt atejet felhasználhatod bármire, meg is ihatja, lehet belőle kakó, jó gyümölcsleveskhez, krumplipüréhez stb.

Itt a recept, én ennyit nem készítek, két decis bögrével mérem ki a rizst, dupla vízzel, időnként újraöntöm a vizet, kb egy óra alatt készen van.

[link]

2012. jan. 20. 14:28
 5/7 A kérdező kommentje:
ha magunknak főzök rízs köretnek, akkor egy bögre rízshez két bögre vizet adok, így főzöm:) ebből jött a kétszeres mennyiség:) Köszönöm a tanácsokat, gondolhattam volna hogy a tápit nem lehet főzni, hiszen mikrózni sem lehet. Gyümölcsöt ios keverhetek hozzá szerintetek?
2012. jan. 20. 14:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát ez a rízstej szupi ötlet :) Lepasszolom a fiamat a mamának valamikor, és áldozok rá időt:)
2012. jan. 20. 14:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Sima vízben megfőztem a rízst, és turmixoltam neki bele egy barackot, tápit nem is raktam bele! imádta:)
2012. jan. 20. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!