Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes tejpépet adni?

Érdemes tejpépet adni?

Figyelt kérdés

Ti minden nap adtok vagy csak alkalomszerűen? A napi tejalapú táplálék mennyiségbe beleszámít?

A babám szívesen elfogadja. Gyümölccsel is szoktam keverni. De túl sokszor nem mertem még neki adni, mert félek, hogy rászokik. Végül is ez kvázi édességnek felel meg neki, vagy nem jól gondolom?

2012. jan. 19. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk minden nap ezt kap vacsira, úgy hogy belenyomkodok neki egy banánt is. Nagyon szereti. Szerintem laktató, és nem gondolnám édességnek. Mondjuk én csak olyan tejpépet veszek, amiben nincs cukor.
2012. jan. 19. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát én minden nap ezt adom neki vacsorára lassan 4-5 hónapja.

:)

Szerintem nem édesség. Nincs benne cukor, ugyan annyi a vitamin tartalma, mint a tápszernek. Én szoktam bele tenni, gyümölcsöt, vagy joghurtot, keksz darabokat, zsemle belsőt, főtt rizst. Este 7-8 között bekanalazza a lányom az adagját, és reggel 6-ig nem eszik mást. Ha nem eszi meg az adagot, akkor 3-4 órával később kér tápszert még.

23-án lesz 10 hónapos. A Te babád mennyi idős?

2012. jan. 19. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Adnám neki, de eddig mindegyiket módszeresen tüntette el a szájából és a gyomrából. Volt amelyiket vissza öklendezte, amint lenyelte. De volt olyan is, hogy addig köpte, amíg érezte.

Mókás volt, főleg, mikor a gyerekorvos ennek ellenére is erőltette.

Baromira nem érdekelt a véleménye ebből a szempontból. Kipróbáltunk vagy 10 félét és egyik se kellett neki. Nyilván nem én vagyok a "hülye".

2012. jan. 19. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsónak!

Szerintem sem vagy hülye! Barátnőm kisfia 3 hónapig ette, mint a gép, most nincs az a tejpép, amit bele lehetne szuszakolni a szájába.

Képes öklendezni, ha a kanál a szájához ér. Pedig tényleg nagyon szerette előtte.

2012. jan. 19. 21:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A babám 5 hónapos, és tényleg szívesen eszi. Néhány embertől hallottam olyat, hogy túl édes és nem érdemes rászokatni.

De ezek alapján én is adni fogom továbbra is neki, nem foglalkozom a "mende-mondákkal". Az a fontos, hogy jól esik neki.

2012. jan. 19. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!