Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kistesóval közös szoba vagy...

Kistesóval közös szoba vagy külön szoba?

Figyelt kérdés

Nyáron érkezik a ksitesó,lányom akkor lesz 22 hónapos. Ő most saját szobában alszik, 4 hónapos koráig velünk volt egy szobabán, de egyik napról a msáikra annyira eljezdték zavarni a hangok(tv, gonolom mi is),hogy nehezen is aludt el,és sokszor megébredt éjszaka, az saját szoba rendbe tett mindent.

Most azért vagyok bajba,mert szívem szerinte egy szobába tenném őket, de félek a nagyobbik felébred mindenre,annak ellenére,hogy nem lábújjhegyen jártunk mellette,mégis csak csendben tud aludni.

Vajon nem fogja rosszul kiveeni magát,hogy a kicsi velünk lesz, vagy megérti már akkor,hogy a kistesó még pisi és ébred éjjel.

Nektek mi vált be, hogyan működtek a dolgok???

2012. jan. 19. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekünk 2 gyerekszoba lesz.

a kislányom is pon ennyi idös lesz mikor a tesó jön.

és nálunk is a lányom 3 hós koráig bölcsöben mellettünk volt, majd már nem ébredt éjszaka ment a szobájába.

most ugyan azt tervezem. kicsi 3 hónapig velünk bölcsöben, majd megy a saját szobájába.

szerintem nem lesz féltékeny neki ez lesz a természetes. lányom soha nem akar velünk aludni, nem is tudja mit jelent az, habár kb 2 havonta utazunk valahova ahol pár napig egyszobában vagyunk de utánna minden megy tovább.

2012. jan. 19. 13:07
 2/6 anonim ***** válasza:
1 szobában alszanak, de a fél karomat odaadnám a külön szobáért! Hogy miért? Esti rituálé: fürdik a pici (4 hetes), eszik, lefekszik, elalszik. Utána eszik a nagy (2 éves), fürdés, tejcsi, lefekvés, hiszti (ami eddig nem volt az elmúlt 2 évben). Felébreszti a kicsit, őt kihozom, a nagy hisztizik tovább, nagy nehezen elalszik, közben a kicsivel leszakad a kezem, aztán nagy nehezen ő is elalszik. Esti rituálé: 2,5 óra. Nincs lehetőségem különrakni őket. Az elmúlt hetekben mind csak a megoldást keresem a problémára.
2012. jan. 19. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha van rá lehetőség, akkor külön szoba.
2012. jan. 19. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
helyhiány miatt nálunk egy szobába vannak, de az első ébredés után, kb éjféltől velem alszik a pici, vagy az ágyamban, vagy kiteszem az ágy mellett lévő járókába. Elég sokat kel éjszaka kb2-3 óránként. Volt már hogy visszavittem a nagytesó mellé, a nagyot egyáltalán nem zavarja, simán alszik, fel se kel rá, Csak nekem fárasztóbb folyton átmenni, ezért van gyakrabban, hogy velem alszik a pici. Az sem zavarja, hogy reggelente ha átjön az ágyunkba, a pici már ott van, sőt ha nincs ott, akkor keresi, hogy hol van. A hasfájás alatt volt hogy a pici egy órát is üvöltött egyhuzamban éjszaka, a nagy meg se rezzent rá, pedig 50 nm-en eléggé behallatszik a sírás. Szóval nálunk kicsit bonyolultan jött össze, de nagyon bevált, hogy együtt is vannak, meg külön is.
2012. jan. 19. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:
ha van két szobátok, akkor legyen külön szobájuk, ha meg úgyis együtt fognak majd lakni, akkor meg közös szoba. Nálunk a kicsi nagyon rossz alvó volt, kb. 10 hónaposan már csak 1-2szer kelt, akkor raktam őket egybe. Szerintem amikor még 3óránként szopik, akkor fölösleges zavarni a nagyot is. Nálunk 20 hó korkül van, hamar megszokták egymást.
2012. jan. 23. 12:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha megtehetitek, akkor inkább 2 gyerekszoba. Nálunk ez kiválóan működik.

Ha csak 2 szobátok van, akkor inkább ők legyenek együtt minél hamarabb, hogy megszokják a rendszert, ha később úgyis így lesz.

2012. jan. 23. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!