Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a ti levesetekből adtok a...

Ha a ti levesetekből adtok a babának zöldséget, akkor abban van leveskocka? Vagy csak só, bors, más fűszerek?

Figyelt kérdés

Csak mert a leveskocka nekem nagyon műnek tűnik, ahogy a vegeta is. Vegetát én egyáltalán nem használok, de leveskockát szoktam a levesünkbe tenni.

Szerintetek ha abból adok neki zöldséget, nem ártok neki?

8 hós lesz.

2012. jan. 18. 12:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Dehogy ártasz. Adj neki nyugodtan, semmi ártalmas nincs benne, a vegetában sem. Sőt elárulom neked, hogy a kettő ugyanaz. Csak a leveskockát +anyagokkal formálják meg vegetából és emiatt még drágábban is adják.
2012. jan. 18. 12:13
 2/13 anonim ***** válasza:

Mi raktunk bele leveskockát mert úgy ízesebb volt és szebb is, pláne ha nem a saját állatainkból vágtunk hanem bolti húst raktunk bele...

Mostanában ilyen knorr kocsonyás levesalapot használunk, azzal sokkal finomabb (főleg a marhahúsos változatával)

2012. jan. 18. 12:19
 3/13 anonim ***** válasza:

sose használtam se leveskockát se vegetát. viszont a levest mindig telenyomom mindenféle zöldséggel. Tényleg rengeteget rakok bele. Anyu pl kimondottan szereti a leveseimet. Pedig csak só és bors van benne.

De ha teszel bele se lesz baja semmi.

2012. jan. 18. 12:20
 4/13 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz tőle.
2012. jan. 18. 12:24
 5/13 anonim ***** válasza:
Soha nem teszek bele mert vannak benne adalékok és, ha jól emlékszem izfokozó is. Nem mondom, hogy konkrétan valami baja lesz, de semmi szüksége rá.
2012. jan. 18. 13:00
 6/13 anonim ***** válasza:

Lehet kapni olyan leveskockát és ételízesítőt is, amiben nincsenek adalékanyagok. Én a DM-ben szoktam venni, de bioboltokban is van.

Ugyan már nagyobbak a gyerekeim, de még mindig figyelek arra, hogy lehetőleg ne ízfokozós stb. dolgokat kapjanak.

2012. jan. 18. 13:09
 7/13 anonim ***** válasza:
én is használok leveskockát, mert a mai világban minden felgyorsított változatban működik. nálunk ez is gyorsabb és sajnos a sok mirelit kaja is. Én nem igazán adnék neki belőle. Lehet, hogy nem ártassz, de neked se jó ha később megszokja a készregyártott ízeket. Én magaról tudom, hogy egy ideig instantleves függő voltam. Kisgyermekként pedig amit az ember eszik megszokja. Sós ételeket sem ajánlanak 1 éves koráig. De ha már úgyis megfőtt szerintem ha forróvízet öntessz rá egy szűrőben néhány darabra akkor az erősebb ízeket lemoshatod. Neki még másabb a szájíze mint nekünk. De nem fogsz előidézni betegségeket vele ha ez a kérdésed kivéve ha erősen borsozott levesből adnád, mert az bizony kikezdené a kis emésztését.
2012. jan. 18. 14:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Soha nem adnék neki sem vegetát, sem leveskockát. Ízfokozó. Minek? A máját veséjét dolgoztatod meg tök feleslegesen. Egyébként az ÁNTSZ a 14 éven aluli gyerekeknél is KERÜLENDŐ "élelmiszerek" közé sorolta.

De persze mindenki maga dönti el. De a kérédsre válaszolva: Ha adok a gyereknek a lecesből bármit, abba vagy nem teszek ilyeneket, vagy azelőtt veszem ki az adagját a gyereknek mielőtt beletenném az ízfokozót.

2012. jan. 18. 14:26
 9/13 anonim ***** válasza:
7 hónapos:-)
2012. jan. 18. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:

leces:-D

Ez egy új ételfajta, csak én tudom elkészíteni:-))))

2012. jan. 18. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!