Ha a ti levesetekből adtok a babának zöldséget, akkor abban van leveskocka? Vagy csak só, bors, más fűszerek?
Csak mert a leveskocka nekem nagyon műnek tűnik, ahogy a vegeta is. Vegetát én egyáltalán nem használok, de leveskockát szoktam a levesünkbe tenni.
Szerintetek ha abból adok neki zöldséget, nem ártok neki?
8 hós lesz.
Mi raktunk bele leveskockát mert úgy ízesebb volt és szebb is, pláne ha nem a saját állatainkból vágtunk hanem bolti húst raktunk bele...
Mostanában ilyen knorr kocsonyás levesalapot használunk, azzal sokkal finomabb (főleg a marhahúsos változatával)
sose használtam se leveskockát se vegetát. viszont a levest mindig telenyomom mindenféle zöldséggel. Tényleg rengeteget rakok bele. Anyu pl kimondottan szereti a leveseimet. Pedig csak só és bors van benne.
De ha teszel bele se lesz baja semmi.
Lehet kapni olyan leveskockát és ételízesítőt is, amiben nincsenek adalékanyagok. Én a DM-ben szoktam venni, de bioboltokban is van.
Ugyan már nagyobbak a gyerekeim, de még mindig figyelek arra, hogy lehetőleg ne ízfokozós stb. dolgokat kapjanak.
Soha nem adnék neki sem vegetát, sem leveskockát. Ízfokozó. Minek? A máját veséjét dolgoztatod meg tök feleslegesen. Egyébként az ÁNTSZ a 14 éven aluli gyerekeknél is KERÜLENDŐ "élelmiszerek" közé sorolta.
De persze mindenki maga dönti el. De a kérédsre válaszolva: Ha adok a gyereknek a lecesből bármit, abba vagy nem teszek ilyeneket, vagy azelőtt veszem ki az adagját a gyereknek mielőtt beletenném az ízfokozót.
leces:-D
Ez egy új ételfajta, csak én tudom elkészíteni:-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!