Hogyan tudod megkülönböztetni, hogy a 8-10 hónapos babád éjszaka azért ébred, mert éhes, vagy mert anya-hiánya van?
8-10 hónapos baba esetében majdnem 100% hogy nem az éhség az ok.
Egyik gyerekem 6 hetes korától átaludta az éjszakákat, pedig kifejezetten alacsony súllyal született.
A másiknak 20 hónapos korában sikerült ugyanez először. (Amikor elválasztottam).
Felvettem és abba hagyta a sírást, nyűglődést, odabújt hozzám és szinte már aludt is. Vagy fel sem vettem, hanem csak simogattam a hátát és visszaaludt. Ilyenkor tudtam, hogy rám volt szüksége.
Ha egyéb baja volt, akkor érezhető volt a sírásából. Ha pl. a foga jött, akkor szegény sikított sokszor, és nem igazán lehetett megnyugtatni egy-egy simogatással.
Enni már nem kelt ennyi idősen. Soha nem az éhség volt a gond.
Éhes nem volt már 6 hónapos kora óta, így ez eleve kizárt.
Szomjas szokott lenni.
Bemegyek, először csak megsimogatom a hátát, betakargatom, visszaadom a szundi kendőjét. Ha ettől megnyugszik, akkor csak hiányoztam neki.
Ha nem hagyja magát megsimogatni, forgatja a fejét és nyöszörög, akkor tudom, hogy szomjas. Iszik egy kis vizet, és alszik tovább.
enyém 8 hetes korától aludta át az éjszakát, majd olyan 9 hónaposan elkezdett kelni éjjel. csináltam tápit, megitta, aludt. eljátszotta pár éjszaka aztán bevezettük a vacsit, az esti tápi előtt, azóta megint nem ébredt éjjel. most 2 éves.
nem tudom miért lenne kizárt, hogy az éhség miatt ébredjen, vagy miért 100%, hogy nem emiatt??? ha nem emeljük a nappali táplálékot a korának megfelelően akkor pedig ezért ébredhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!