Nagyon elrontottam? Lehet javitani ezen? A földön folyamatosan morog, nyöszörög majd sír héthósom.
Egyáltalán nem vagy rossz anya,az sem a te hibád,hogy el lett kapatva csúnya szóval a baba.Barátnőm első babájakor megmondta az anyósának,hogy ne merje sokszor felvenni a gyereket(együtt laktak),nem kell mindig fogdosni mert ő fog vele bírkózni.Nos a gyerek addig kellett amíg mosolygott,amint rázendített,adta is bnőmnek.Egy kicsit elkapatták,egy kicsit nagyon,még most is kínlódnak vele,bár már nem azért mert nyöszörög,hanem mert irtó eleven.Mond meg a párodnak is,hogy nem ő van vele egész nap és nem neki kell hallgatnia ha keservesen sír,nem neki kell felkapkodnia ha nem bír egyedül játszani,hanem neked,úgyhogy legyen szíves nem olyan sokáig az ölében tartani mert az a gyerek nem játékbaba.Talán kicsit nyers a megfogalmazásom,de az érdekedben mondom,mert neked lesz vele tényleg bajod.Persze egy darabig megy ez,de te viszed a háztartást és te neveled a gyereket.Amúgy ha a baba rázendít,akkor tegyél neki oda játékot,fél-3/4 óránként adj neki újat és ha nyöszörög akkor ne menj oda.Egy darabig biztos,hogy rossz lesz,neked rosszabb mint neki,nem mondom,hogy nem fogsz sírni,de el kell lennie egyedül is,mert nem fogsz tudni semmit sem csinálni nélküle és olykor neked is kell a pihi.Sosem szabad elfelejteni,hogy az anya a nő,nem egy tenyészkanca és egy bébiszitter keveréke,akire csak akkor bízzuk a gyereket ha nyöszörög,vagy sír,amíg meg velünk van mosolyoghat.Vegyél erőt magadon állj a sarkadra és ne hagyd,hogy a gyerek irányítson.
És most lehet lepontozni...
Szerintem nem a férjed a hibás, mert esténként a kezében van, az én fiam is sokat volt kézben, és csinálta is a hisztit, de nálunk ez mérgében volt, amíg nem tudott kúszni. 5hósan már a földön játszott, mert jött a védőnő és megijesztett, hogy ne az ágyon legyünk mert az puha és már kéne forognia, hátáról hasára.
Valóban ahogy a földre került két nap alatt forgott, egy hét után mint egy kis kommandós kúszott, most 8hós, már négykézláb megy és feláll mindenhova, és ha nem álmos vége a nyüszögésnek.
Kitartás, vége lesz, ha sikerül neki is önállósodnia a maga módján, tudom miről írsz, mi is átestünk a nyöszörgős korszakon, de mi is négy hósan.
Ne is tiltsd el, kell apa és gyermeke közt a kapcsolat. Meg addig te is pihizel kicsit.
Ha sikerül elérnie a tárgyakat amit kinéz magának vége a hisztis dürohamoknak.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy azzal tudom segíteni a mozgásfejlődésében, hogy a hasát megemelem a földön mikor játszik, ez a mászásban segít.
Hogy forogjon meg játékkal kellett csalogatnom és láss csodát megfordult, mert kellett neki, persze volt, hogy elsírta mérgében magát, de ma már minden ok. Sőt annyira megszokta, hogy arra megy amerre akar, hogy a járókát és a bébikompot is utálja.
nagyon köszi mindenkinek , hogy ezeket leirtátok, mert már az volt a kényszerképzetem, hogy ilyen nyenyere-baba marad. Sokkal jobban fogom viselni, most hogy tudom, talán annyira nincs elrontva őkelme, van remény:) jobb kedvem is lett, köszönöm, hogy megosztottátok velem a
tapasztalotokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!