4 hónapos babám nyakicája meg pofija piros pöttyös. A minap járt itt a védőnő, és azt mondta hogy szerinte a mosószertől van. Másnak is volt gondja a Dreft sensitiv-el? A védőnő a Persilt ajánlotta...
Mi Dreftet használtunk, szerencsére soha nem volt baja a lányomnak.
S csak a nyaka meg a az arca pöttyös? Ha allergiás a mosószerre, akkor máshol is elő kellene jönnie a pöttyöknek, bár nem tudom. Abból indultam ki, hogy mikor én allergiás lettem, akkor ott lettem kiütéses, ahol a ruha hozzámért.
Még csak anyatejes? Nem evett még semmi más?
Esetleg nincs melege a babádnak? Kislányom olyankor mindig az arcán és a nyakán, esetleg hátán volt pöttyös.
Amúgy eddig is Dreftet használtál?
2012. jan. 12. 20:27
2/12 anonim válasza:
kezdetektől BONUX-os mosógélt használunk eddig semmi baja a babának
A persil az nagy márka valószínűleg azért ajánlja
Ez kb olyan, hogy sokan azt javasolták, hogy Pampers pelenkát használjunk mert az nagyon jó, nekünk mégse volt jó csak a sárga tescós pelus
Minden baba más, így nem tudni, hogy épp mit bír a bőre.
2012. jan. 12. 20:29
3/12 anonim válasza:
Ha a mosószerre lenne allergiás, akkor ott lenne pöttyös, ahol a ruha hozzáér. Nem folyik nagyon a nyála? Mert lehet hogy attól olyan arca és a nyaka, vagy még lehet a melegtől, vagy ha már kapott valamit a tejen kivül, akkor esetleg attól.
2012. jan. 12. 20:35
4/12 A kérdező kommentje:
Tápszeres, és már eszeget mást is. Én is mondtam a védőnőnek, hogy miért nem ott pöttyös ahol a ruha van, de azt mondta az a nyakon, meg az arcán jön ki... azt is mondtam neki hogy fürdés után intenzívebben látszik, de csak kötötte az ebet a karóhoz. Akkor lehet hogy melegkiütés? azzal lehet valamit tenni? mondjuk nem látom hogy zavarná a babát.. ja és a nyála patakokban folyik:)
2012. jan. 12. 20:41
5/12 anonim válasza:
Nekem a dreft zöld van, ami érzékenybőrű babáknak való elvileg. nekem is nagyon érzékeny bűrő. Fordetésnél használod a napraforgóolajat? Mert enekm is bepöttyösödött először. Mi sem tudtuk miért (én is nagyon allergiás vagyok sok kozmetikumra és tusfürdőre, de nekem később jött ki nem babakorban) Ezután tüzetesebben is megvizsgáltam, hogy pontosan hol pöttyös. Amikor megnéztem a füle mögötti részt akkor esett le, hogy ott pöttyös ahol vastagon a gyógyszertári olajjal kenem. A gyerekorvos ajánlotta a Babé termékeket. Lecserélése után 2 nappal szinte teljesen eltűntek mindenhol. De kellett 4-5 nap mire 100%osan 1 pötyi sem maradt. Viszont ha labellos szájjal puszilom meg az is kijön a kis arcán. Úgyhogy emiatt a hiperézékeny kis bőre miatt kell Babé nevű fürdető. Ez olyan olajszerűség lesz, nem krémes meg nem is zselés. Előtte pedig van egy Érzékeny bőrre való sampon és egy ami a koszmó elleni és a hajlatokat is vele kell kenni. Ezek zselés állagúak. Le kell róla mosni pancsi közben. Végül pedig a testápolójával és az arcápolójával kel kenni. A fürdető is és a testápoló is külön van érzékeny bőrűeknek. Viszont ha az arcán kijön valami pluszba napközben többször bekenem az arcápolóval és órákon belül halványodik és elmúlik. Próbáld ki azt, hogy először fürdetésnél nem raksz olajat. Ha kb 2 nap alatt valamennyire javul akkor meg van a ludas. Egyébként elképzelhető a mosószer allergia is, mert van akinél a legérzékenyebb bőrfelületen jön ki a dolog. De ha másra gyanakodsz próbálj rájönni. Egyébként én utána bekentem a saját fülem mögét az olajával....én is allergiás lettem, ezután kipróbáltam sorra az összes gyógyszertári cuccát a fülem mögött... a Babét is leteszteltem (egyébként ez is hipoallergénnek van írva). Mivel nem lettem rá allergiás így mertem rajta is kipróbálni. Jobbulást nektek! Az én kicsimet megviselte, mert néhány naposan folyton viszketni...sajnáltam szegény.
2012. jan. 12. 20:52
6/12 anonim válasza:
A legjobb ha a mosószappant(nem a VanishT!) reszeled le és melegvízben feloldva használod. Öblítés meg ecettel.
2012. jan. 12. 21:09
7/12 anonim válasza:
hu...bocsi. előttemszóló! azt hogy rakod be a mosógépbe???
2012. jan. 12. 21:14
8/12 anonim válasza:
Szerintem meg a nyáltól pattogott ki.
Az én kislányomnak is nagyon csúnya volt a pofija. A doki szerint ekcéma... Na persze.
Teavajjal kenegettem, gyönyörűen elmúlt! (ez most teljesen komoly!)
2012. jan. 12. 23:18
9/12 A kérdező kommentje:
Mindenféle fürdetőt meg olajat használtunk már, ugyhogy szerintem nem attól van. Megpróbáltam hanyagolni az olajozást is, ugy sem javult. Ha mosószappant használok, akkor kézzel kéne mosanom? Nem vagyok finnyás, ha ez kell, megteszem... de gépbe azért kényelmesebb:) Úgy döntöttem amíg nem viszket a kis pöttyikémnek addig nem piszkálom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!