Mennyi idős korban kell lecserélni a kiságyat gyerekágyra?
Szerintem ez gyerekfüggő, ha jól alszik még a rácsosban, akkor nyugodtan hagyhatjátok, ha viszont kimászik, akár ki is eshet, akkor nyugodtan vegyetek neki gyerekágyat. Leesésgátlós is van, az ikeában érdemes megnézni, ott vannak egész emberi áron.
Nekem 22 hónapos volt a fiam, amikor azt gondoltam, hogy már nagy fiú és jó lenne neki egy gyerekágy. Vettünk az ikeában egy 90x200as megfordítható ágyat, egyenlőre úgy raktuk be neki, hogy alul legyen a fekvő rész, később majd megfordítható, úgy magasabban lesz, az ágy alatt pedig kis kuckó. Nagyon örült neki, mutogatta mindenkinek az új ágyát, de az alvás egy horror lett benne...Az addig jó alvó fiam, ordítva ébredt benne minden éjjel, mellette kellett aludni a földön, de ha melléfeküdtem, inkább kimászott hozzám a földre. Kínlódtunk másfél hónapig hátha megszokja, de nem. Visszaraktuk a rácsos ágyat, abban meg alszik mint a bunda... a fene se tudja, talán a rácsos ágy még kuckósabb neki mint a nagy ágy, abban elveszik, pedig már 2 éves is elmúlt azóta...
Mi olyan kiságyat vettünk eleve (nem is olyan kicsi 73*145 cm), aminek kivehető 3 rácsa, ha majd megérik rá és ki akar mászni akkor ki is veszem.Ezen kívül az egész rácsos részt le lehet szedni és akkor marad neki a 2 jó magas vége, amire majd a baldachinját is fel tudom majd tenni.Így jó sokáig jó lesz majd neki és olyan kis hercegnős ágyacskája lesz.Mi nem szerettünk volna ebbe a dilemmába esni, hogy mikor kell majd új ágy neki.
1 éves a lányom, azthiszem még ráérünk a kérdéssel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!