Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rotavírus elleni oltás? Pro...

Rotavírus elleni oltás? Pro és kontra.

Figyelt kérdés
Elég drága, megéri? Ki hogy gondolja? Ti beoltattátok? Ennyi pénzből már jó sok mindent lehet venni. (gyk: kb. 40 ropi.)
2009. máj. 25. 11:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy vagyok vele, hogy oltást adjanak azért, hogy a nagyon súlyos, vagy halálos kórok ellen kapjon védelmet a gyermekem. A hasmenést okozó vírust nem sorolnám ezek közé a betegségek közé. Azonkívül nekünk sok is ez a pénz.
2009. máj. 25. 13:24
 12/16 A kérdező kommentje:
már kezdtem magam rossz anyának érezni, hogy elgondolkodtam rajta, hogy nem adatom be. de akkor ezek alapján más is így érez. meg még azon gondolkodtam, hogyha tényleg olyan nagyon fontos lenne, mint a diperte meg ezek, akkor valószínűleg finanszírozná a tb. nem? még mindig nem tudom, hogy mi legyen.
2009. máj. 25. 13:31
 13/16 anonim ***** válasza:
még én is vacilálok mit tegyek.....
2009. máj. 25. 15:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Én 3 nappal az uccsó lehetséges időpontig vacilláltam rajta.. megértem...
2009. máj. 25. 16:10
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
tudom, hogy nem szúrják, nem amiatt nem adattam be neki, mert fáj a szúrás, azt pár perc alatt kiheveri. úgy értettem, hogy rengeteg idegen anyagot kapnak oltás formájában, nem akartam még többet. nem vagyok védőoltás ellenes, de azért túlzásba sem kell esni.
2009. máj. 25. 16:43
 16/16 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Igaz hogy jó régen tetted fel a kérdésed, és én nem is szoktam válaszolni, vagy tanácsokat adni, de most nem bírtam ki, hogy ne osszam meg friss tapasztalataimat, hátha még elolvassa valaki.

A nagyobbik fiam mindjárt 6 éves lesz, és a múlt héten azzal hívtak fel az oviból, hogy menjek érte, mert megy a hasa, és nagyon rosszul van. Ez csütörtökön volt, vasárnapig úgy ment a hasa, mintha vízcsapot nyitottak volna meg, két napig lázas volt, amit a hányástól és hasmenéstől nagyon nehéz volt csillapítani. A vizet kanalaznom kellet belé 10 percenként, mert ha többet ivott egyszerre egy kanálnál, akkor perceken belül kihányta. Éjszaka "összerottyintotta" magát, tehát sikáltam a pizsin kívül a szőnyeget, a wc-t, a kádat, a padlót. A nagyfiamat még nem láttam 3 napig játék nélkül feküdni, csak most. Ő nem kapott Rota ellen védőoltást!!!

A kisebbik fiam holnap után lesz 2 éves, és bár nem lehet a tesóról levakarni, egyetlen híg széklete volt a fertőzés alatt. Ő kapott Rota ellen védőoltást!!!

(Megjegyzem, tavaly egy Kalici fertőzés letarolta az egész családot.) Szerintem nem attól kellene tartani, hogy esetleg kórházba kerül a gyermek. Én ha tehetném átvállalnám tőlük az összes betegséget. De csak annyit tehetek, hogy beoltatom - ami ellen lehet! Ahhoz pedig hogy valamelyik orvos nem javasolja van egy sztorim: Az apukám COPD-s beteg. (genetikai eltérés, mely akkor okoz tüdőbetegséget, ha az emberke dohányos.) Öt év alatt legalább 5 orvos mondta neki lazán, hogy ennél a betegségnél nem számít, hogy leteszi-e a cigit vagy sem, mert ez nem gyógyítható! Most találkozott először azzal az orvossal, aki elmagyarázta neki, hogy a betegsége ugyan nem gyógyítható, de ha nem dohányzik nem romlik olyan gyorsan az állapota, esélye van jobb minőségű életet élni, és ha csak néhány (3-4)évvel ezelőtt is abbahagyta volna, sokkal kevesebb tüdőszövete halt volna el mostanáig. Tanúság: vagy hallgassunk a saját józan eszünkre, vagy olyanra aki használja is az eszét és a tudását!

Üdv.

2011. máj. 19. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!