Refluxos a babám? A refluxos babák minden étkezés után buknak?
Most nem tudom eldönteni, hogy az vagy nem? Kisfiam 4és fél hónapos és szerintem sokat bukik. De nem minden evés után. Ma pl. a második és az ötödik evés után bukott. A második és a harmadik evés között elég sokat /túrós állagú/, az ötödik után közvetlenül evés után jött vissza a tejcsi. A refluxos babák minden étkezés után buknak? Ha esetleg refluxos akkor az mivel gyógyítható?
Eddig szépen hízott de most az utolsó két hétben stagnál a súlya, inkább csak megnyúlt. Egyébként őt szerintem nem zavarja, mert nem sírós és egész nap csak vigyorog.

Szerintem nem az.
Nekem mindhárom babám ezt csinálta, mint amit leírsz. Képes kaja után 3 órával is visszabukni a kaját...
Elmúlik majd, ha tud ülni.

Ezt találtam Neked egy orvos válaszol oldalon:
"A csecsemőkor első felében sok kisbabánál észleljük a bukást, vagyis a tej gyomorból történő visszaáramlását. Ez történhet a nap folyamán néhányszor, de akár minden etetés után ill. közben többször is. A babák túlnyomó többsége eközben jól gyarapszik, legfeljebb többször kell átöltöztetni. Azoknál a csecsemőknél akiknél ez súlyállást, fogyást, sőt kórházi kezelést okozó kiszáradást okoz, a visszaáramlás feltétlenül kezelendő. Szerencsére ma már gyógyszeres lehetőségeink is vannak, sőt bizonyos esetekben akár műtétre is sor kerülhet. Régebben bizony előfordult, hogy egy ilyen baba táplálhatatlanná, sorvadttá vált és előbb-utóbb fertőzés áldozata lett. Ma már a visszaáramlás okát és fokát a szakorvosok korszerű diagnosztikus eszközökkel meg tudják állapítani és a terápiát az eredményektől függően állítják be. Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy kezdjék el a gyógyszerek adását, amelyek ebben az esetben nem "rongálnak", hanem egy hibát küszöbölnek ki a baba fejlődésének érdekében. Neki a fent leírt esetleg kialakuló következmény lenne a legrosszabb. Ha a gyógyszerek nem hozzák meg a kellő eredményt, akkor lenne érdemes a kicsit újabb vizsgálatoknak kitenni. Kontrollvizsgálatokra jó fejlődés esetén is sor kerül még.
Dr. Gömöri Ágnes"

A fiam 2 éves 7 hónaposan is bukott.
A lányomnál megelégeltem és a doki egyböl irt Sinlak pépet amit kaja elött kellet adnom neki.
9 hónaposan elmaradt,ill. most 14 hónapos és még 3-4 alkalommal bukott,9.hótol.
A fiamat gyakran vidtük ultrahangra és reflux.Öröklő is.

A refluxos babák nem buknak,hanem hánynak.
Nem feltétlen minden evés után.Az én lányomat 5 hósan vittem vele orvoshoz,mert már napi 2x hányt,de ment a súlya felfelé,és nagyon jókedvű volt,Őt sem zavarta.Megcsinálták a 24 órás ph mérést,ami igazolta a refluxot.Ha reflux,kezelni kell.Ha úgy látod sok jön vissza,főleg ha megállt a súlya vagy visszaesett vidd orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!