Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon száraz börű babák...

Nagyon száraz börű babák börét mivel kenegetitek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Sok mindent kipróbáltunk, de ami tényleg jó volt, az a Lipikar. Ezt a La Roche Posay gyártja, gyógyszertárban lehet kapni. Bébiknek ha jól emlékszem a Lipikar Baume AP való, nagyobbaknak és felnőtteknek pedig a Lipikar Lait. Igaz nem olcsó, de nagyon sokáig elég, mert kevés kell belőle, és abszolút hatásos. Arról nem is beszélve, hogy parabenmentes.
2012. jan. 10. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Babé fürdető és testápoló
 3/7 anonim ***** válasza:
Forever-es lila krém..
 4/7 anonim ***** válasza:

èn külöldön élek (éppe egy másik topikban most lett lebüdös, koszosozva a gyerekem)

Szóval már a korházban és az elsö idöben az orvos is azt mondta, hogy csak 1x mosdassam egy héten a pici babát mert a böre.... na eddig hallottam meg és elhessegettem a témát jó lesz ezt a gyereket megmosni jó magyar szokás szerint minden nap.

Aztán teltek a hónapok és egyszer csak a gyerek elkezdett vedleni. Olyannyira hogy hiába kentem napi 2x rendes babatestápolóval akkor is száradt de nagyon a böre, söt már piros pöttyös is lett. na akkor elvittem az orvoshoz aki megint a heti 1x fürdetést ajálotta mert (ekkor már végig hallgattam) a legnagyobb probléma a kisbabáknál a száraz bör amit a gyakori mosdatás és kencefincék használata okoz. ezek száraz bör és ekcéma.

na akkor elkezdtem heti 1x mosdatni, és írt egy krémet a doki. (ez a krém tök olyan mint otthon a lanolinos gyógyszertári). minden nap megtöröltem a hajlatait és bekentem napi 2-3 alkalommal ezzel a krémmel, és 2 hét múlva újra szép böre volt. Még hagytam a heti fürdést pár hétig, de jött a nyár lassan és elkezdtem 2 napontoa fürdetni. Azóta nincs ilyen baja, krémezni sem krémezem csak ha picit szárad a böre.

Vagy is ajánlom hogy pár hétig csak heti 1x fürdesd. Amúgy ne szolj a rokonoknak meg barátoknak mert tuti le büdös koszosozzák a gyerekedet.

2012. jan. 10. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:
A gyerekorvos által felírt gyógyszertári kutyulmánnyal. Olcsó, jó.
2012. jan. 10. 13:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Az én egyéves babám nagyon imád fürdeni a bátyjával, ezért nem fosztom meg ettől. Minden este alig várja már a fürdést. Előtte néha bekenem a gyógyszertári fürdetővel, amit a vízben mosok le róla. Semmilyen kencét nem használok mást, csak a fenekét szoktam babatusfürdővel. Fürdés után meg gyógyszertári hidratálóval kenem át. Van úgy hogy kimarad 1-2 nap, mert nem bírja kivárni, hogy bekenjem, annyira szökik. Ezek ellenére szinte hámlik a bőre.
2012. jan. 10. 13:26
 7/7 TKI Ibolya ***** válasza:
Linola Fett fürdető olajjal próbáld meg.A lányom használta a bőrgyógyász ajánlásával nagyon jó és nem kell utána semmivel kenegetni.
2012. jan. 10. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!