Nagyon száraz börű babák börét mivel kenegetitek?
èn külöldön élek (éppe egy másik topikban most lett lebüdös, koszosozva a gyerekem)
Szóval már a korházban és az elsö idöben az orvos is azt mondta, hogy csak 1x mosdassam egy héten a pici babát mert a böre.... na eddig hallottam meg és elhessegettem a témát jó lesz ezt a gyereket megmosni jó magyar szokás szerint minden nap.
Aztán teltek a hónapok és egyszer csak a gyerek elkezdett vedleni. Olyannyira hogy hiába kentem napi 2x rendes babatestápolóval akkor is száradt de nagyon a böre, söt már piros pöttyös is lett. na akkor elvittem az orvoshoz aki megint a heti 1x fürdetést ajálotta mert (ekkor már végig hallgattam) a legnagyobb probléma a kisbabáknál a száraz bör amit a gyakori mosdatás és kencefincék használata okoz. ezek száraz bör és ekcéma.
na akkor elkezdtem heti 1x mosdatni, és írt egy krémet a doki. (ez a krém tök olyan mint otthon a lanolinos gyógyszertári). minden nap megtöröltem a hajlatait és bekentem napi 2-3 alkalommal ezzel a krémmel, és 2 hét múlva újra szép böre volt. Még hagytam a heti fürdést pár hétig, de jött a nyár lassan és elkezdtem 2 napontoa fürdetni. Azóta nincs ilyen baja, krémezni sem krémezem csak ha picit szárad a böre.
Vagy is ajánlom hogy pár hétig csak heti 1x fürdesd. Amúgy ne szolj a rokonoknak meg barátoknak mert tuti le büdös koszosozzák a gyerekedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!