Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Masszív fajta kompot tudtok...

Masszív fajta kompot tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
aki nem ajánlja a kompot és csak kötekedni jött tartsa meg magának véleményét KÖSZÖNÖM!!! [link] ilyesmi masszívra gondoltam,hasonlók márkája vagy linkje érdekelne :)
2012. jan. 9. 10:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Ehhez hasonló van nekünk is csak zöld színű most a garázsban áll már mert nincs rá szükségünk ha érdekel akkor írj privit.
2012. jan. 9. 12:55
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Az én lányomnak ilyen volt.Stabil,masszív és leköti a játék rajta a figyelmét+levehető róla a játék.Nagyon szerette!

2012. jan. 9. 13:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kötekedni akarok, és tudom, hogy nem érdekel, de majd legfeljebb nem olvasod el a válaszomat...

A komp több szempontból is káros (lehet):

- a baba nem tanul meg esni-kelni, így később nem fog biztosan járni

- a kompban nem olyan pózban van, mintha "igazából" járna, ezért mindenféle ortopédiai gondok merülhetnek fel

- a még járni nem tudó gyereknek nem elég erős az izomzata és csontozata, hogy álljon

- a kompozás a mászás kimaradását eredményezheti, de már az is "elég", hogy kevesebbet mászik, ami az idegrendszer fejlődése szempontból nem jó, és később akár tanulási gondjai is lehetnek a gyereknek

- a kompban a baba nem látja a lábát, így sokkal nehezebben alakul ki a szem-láb koordináció

- a babának akkor a legjobb, hogyha teljesen magától tanul meg járni (tehát ha a kezénél fogva vezetgetjük, az is káros), így semmiféle segítőeszközre nincs szüksége

- baromi veszélyes ("Amerikában 2004-ben közel négyezer négy év alatti gyermeket kellett sürgősségi orvosi ellátásban részesíteni bébikomp okozta sérüléseik miatt. Ráadásul a balesetek 80 százaléka úgy következett be, hogy a gyerek felügyelet alatt volt. ")

És mint írtam, káros LEHET, tehát nm feltétlenül az. De amiről annyi sok helyen ezt állítják, és több országban is betiltották, én nem tenném bele a gyerekem, és nem kockáztatnám az egészségét.

Ha azt szeretnéd, hogy jól szórakozzon, akkor énekelj neki, játszatok mindenféle játékokkal.

Ha az a gond, hogy nincs ez szabad perced sem, mindig a nyomodban van, akkor vond be a házimunkába (persze az ő szintjén): pl. a hordozóban tedd magad mellé a konyhaasztalra, és mutogasd neki, magyarázz, hogy éppen mit csinálsz. Adj rágcsit a zöldségből neki. Mosásnál/teregetésnél adj a kezébe ruhákat, csipeszt, és had pakoljon ő is a mosógépbe.

Az olyan dolgokat, amik veszélyesek, azok csináld akkor, amikor alszik, vagy nincs otthon. Én amikor pl. WC-t akartam pucolni, akkor átvittem a nagymamához, vagy apával elmentek bevásárolni.

2012. febr. 12. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!