11hetes kisfiam 6kg.3hetesen hasra fordítottam és tartotta a fejét. Most háton fekve emelgeti a fejét, és rengeteget gagyog. Egy átlagos baba mikor ül fel és kezd el járni?
Köszönöm a válaszokat,bár nem hittem volna hogy ez a kérdés "ki ha én nem" vitát szül a válaszadók között?
Miért gondoljátok hogy versenyeztetni kell a gyerekeiteket?
Én csak egyszerű kérdést tettem fel!
Bocs, nem a kérdésre válaszolok, csak a 2. válaszolónak üzennék.
A egyik szomszéd kisfiú is hasonlú ütemben fejlődött és ovis korában a fejlesztő pedagógus vette észre, hogy bizonyos finommotoros mozgásokban (asszem így hívják) nagyon le van maradva. Ügyetlenül kanalazott, fogta a ceruzást stb. Arra vezették vissza, hogy mivel a nagymozgásokat ennyire hamar tanulta meg, nem maradt a testének ideje, energiája arra, hogy ezekkel a kismozgásokkal foglalkozzon.
Nem voltam túl tudományos, de remélem érted. Csak annyi, hogy majd figyeljetek oda rá ilyen szempontból.
Az én fiam meg három hónappal hamarabb született. Sajnos ez igaz, viszont most lesz 1 éves, és ül, áll, kúszik, mászik, kapaszkodva lépeget, és utolérte időre született társait. Szerintem ezt nehéz űberelni...:)
Viszont van egy 12 éves lányom, és mostanában csak azt kérdezgetik tőle, hogy "mikor volt a muhi csata?"...:)))
Na látom a másik kérdésből ide találtak a kötözködők és lepontozók.
Nem tudom mi volt a válaszomban nem hasznos. A kérdező is leírtam miket csinál a gyereke én is leírtam hogy az enyémek mikor csinálták azt amit az övé most.
És azt is leírtam, hogy egyáltalán nem mérvadó, hogy ilyen pici korban mennyire ügyesek!
Hitetleneknek továbbra is fel tudok ajánlani fotót! :))
6. voltam.
Csak szeretném ha mindenki tudná, hogy minden babának más a fejlődési ritmusa, a nagy könyvben megírt átlagok a végletekből lettek kialakítva. Vették az abszolút korai és késői időpontot és abból kiszámolták, hogy mi a közé.
A fejlődés mértéke függhet attól, hogy hány hetes korára jött a világra a kicsi, mekkora a súlya, mennyit van hasra fektetve.
A kérdés és válaszolás esetén tartsuk tiszteletbe a többi kismamát és kisbabát és kerüljük az átlagos baba, stb. kifejezést.
Egyébként pedig az a kismama aki most annak örül, hogy már mennyire emelgeti a fejét, annak lehet hogy korábban fel fog ülni, aztán mászni, aztán menni--- azaz ideje korán ugrálhatsz a gyerek körül, hogy mit csinál hova megy. :)
Anyukák ne versenyezzünk, minden baba édes, ügyes, okos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!