Mik a tünetei a tejallergiának és a lisztérzékenységnek?
nem tudom, mit jelent pontosan az athópiás, de kipróbálnám rá sudokrémet, az antiszeptikus és sokféle elváltozásra hat
Mennyi idős a kicsi?
Kedves utolsó válaszoló!
A lisztérzékenység nem csak kicsikorban alakulhat ki, én is az vagyok és nálam először 11-12 éves koromban jelentkeztek a tünetek. Egy ismerősömnél pedig 20 éves kora körül. Sajnos ha a gyerek örökli a hajlamosító gént, bármely életszakaszban kialakulhat ez a betegség. :S
Emellett laktózérzékeny és tejfehérjeallergiás is vagyok, de az utóbbi már elnövőben volt, mikor legutóbb vizsgáltak. A laktózérzékenység tejes étel fogyasztása esetén erős puffadáddal jár, időnkénti hasmenéssel, hasfájással a köldök táján, elsősorban emésztőszervi problémákat okoz. A tejfehérjeallergiának hasonlóak a tünetei. A lisztérzékenység egyik ismertetójele a vashiány, vérszegénység, a gyengeség, végtagok aránytalanul vékonysága, erős hajhullás, fogyás, emésztőszervi panaszok: hasmenés, székrekedés (kinél mi), puffadás. Ezekre érdemes az embernek egész életében odafigyelnie, hisz vkinek 40 éves korában derül csak ki az effajta betegsége.
A tejfehérje-allergiáról elég sok tapasztalatom összegyűlt, két tejallergiás lányom van. Ha valakinek szüksége van valami információra, írjon! gerdazoi@gmail.com
D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!