Egyedül vagy együtt?
Az én lányom 16 hónapos és még mindig velünk alszik.Előnye hogy nem kell felkelnem ha ébred,de ha előlről kezdhetném külön altatnám.Így nem kényelmes egyikünknek sem:(
Most szeretném külön szoktatni.Remélem sikerül!
Az első kicsit sarkít. :-DD Úgy csináljátok, ahogy nektek kényelmes, nem ahogy más tanácsolja.
Leírom nálunk hogy volt, 13 hónapos koráig velem aludt a kislányunk, a szoptatás miatt nagyon jó volt így. Majd megvettük neki a juniorágyat, amit a mi ágyunkkal összetoltunk, így most már hárman alszunk egy szobában, apa is visszaköltözött, a kislányunk pedig minden gond nélkül elfogadta, sőt megszerette a saját ágyát. A házaséletet illetően, úton van a 2. kisbabánk, szóval semmi problémánk ilyen téren sem. :-)
A bölcsö halál egyik nagy rizikófaktorja a közös ágy. Nem csak halált okozhat hanem oxigén hiányos állapotot is, ami pl olyan agyikárosodást okozhat ami majd pl iskolás tanulmányain érzödni stb... Feküdjetek be az ágyba és tegyél közétek egy játékbabát. nézd meg hogy neketek a fejetek mennyvel feljebb fekszik mint az övé, hogy nektek milyen levegö cirkuláció van és a gyerek szinte csak a ti kifújt levegötöket kapja.
ez az egyik ok amiért kb 2 reggel aludt velünk, de én akkor is ébren feküdtem mellette.
A másik az odaszoktatás, de ez inkább késöbb jön el, az elsö pár hónapban a gyerek nem szokik meg semmit sem.
Viszont én nem hagytam egyedül a szobájában, az nekem is sok fáradság éjszaka kelni hozzá átmenni stb...
Ami nekünk jó megoldás volt, hogy egy bölcsöben az ágyam mellett aludt. ha felébredt megszoptattam, és aludt tovább. 3 hósan már átaludta az éjszakát, akkor került saját szobába ami a milyenk mellett van így mindig hallom.
Bölcsö kölcsönbe volt így a tesónál most jobb megoldásunk lesz. egy olyan kiságy ami a milyenk mellé tolható és levehetö a köztünk lévö rács. így ha felébred leengedem megszoptatom, ha elaludt akkor viszsateszem és vissza tolom a rácsot.
nekem fontos hogy tolható legyen. a lányom is jött a nappaliba velem napközben stb... habár volt járókánk, de amikor nagyon kicsi volt ez volt a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!