5 hónaposan adhatom már a husit kislányomnak?
én várnék 6-7 hóig.
kezdésnek még cékla jut eszembe.
Én még várnék vele. Egyébként a babák nem igénylik, hogy újabb és újabb ízekkel ismerkedjenek meg rövid időn belül. Itt egy cikk erről:
Olvastam a cikket, és csak az a problémám vele, hogy nem tudni, ki az a "correct" aki ezt írta.
Több ponton nem értek egyet az íróval:
a hozzátáplálást igenis el lehet kezdeni 4 hónapos korban (tápszeres babáknál indokolt is). Több gyermekorvos ismerősöm javasolta a 2,5 hónapos kislányomnál kezdjem el bevezetni az alma-, őszibarack-, paradicsomlevet kanalanként fokozatosan 30 ml-ig. Ezt azért túl korainak tartom, 2-3 hetet még várok. Főként azok az orvosok, védőnők, szakemberek fújják fel ennyire ezt a hozzátáplálási dolgot, akik a fiatalabb korosztályhoz tartoznak. Nem mondom, nem kell a gyereknek húslevest tölteni a cumisüvegébe (példának is borzasztó), de nézzünk már körül, mióta van ennyi allergiás gyerek. Ha nem szokja meg a gyerek szervezete a szép fokozatosan bevezetett gyümölcs-, zöldségfélét épp úgy árthatunk a jószándékú tudományoskodásunkkal. Édesanyám nálam is, húgomnál is 3 hónaposan kezdte szépen,fokozatosan (nem volt anyatej, tápszeresek voltunk), és nem vagyunk válogatósak, mindent megeszünk, az emésztésünk kiváló, nem vagyunk allergiásak. Szerintem ott kell a fokozott óvatosság, ahol van allergiás a családban.
Ugyanezt gondolom a tehéntejes riogatásról is: generációk nőttek fel rajta, makk egészséges felnőttekké váltak. 9-10 hónaposan igenis meg fogom kóstoltatni vele, mert a végén pont azért lesz allergiás rá. ÉS itt nem a tejporos tejre gondolok, hanem igazi, pasztőrözött tejre.
A gesztenye jutott még eszembe, azt is be lehet ilyen idősen vezetni.(Barack, szilva, bár ezek csak bébiétel formájában vannak most.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!