Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél év körüliek anyukái!...

Másfél év körüliek anyukái! Mikor kapja a már nem szopizó gyerkőc az esti tejet/kakaót/tápit/tejitalt/egyebet?

Figyelt kérdés
Fürdés előtt vagy után? közvetlenül lefekvés előtt? elsősorban a fogmosás miatt érdekelne, mert pillanatnyilag a kádban mosom a fogát és elalvás előtt szopik még, de már tejet adnék neki, mert nem akar szopizni. mikor adjam? 14 hónapos
2012. jan. 1. 20:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szia

onnantól kezdve, h elválasztottam a gyerekeimet kb: másfél éves korukban, nem kaptak esti tejet, kakaót. Mindketten kakaót isznak, a fiam tejből, a kislányom tápszert kap. 4 ill 2 évesek.

Ha már nem szopiznak, nem kell tejet inniuk este, szerintem elég a reggeli tejalapú ital, és a kiegyensúlyozott étkezés.

2012. jan. 1. 20:58
 2/11 anonim ***** válasza:

első vagyok, úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen.

Csak reggel isznak kakaót, este nem.

2012. jan. 1. 20:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Fürdés-fogmosás után kapja meg, uúgy mint amikor szoptattam.

Már gondolkoztam a fogmosásos problémán, de még nem olyan nagy, hogy csapnál tudjon fogat mosni, meg a tej után ellazul és már csak az ágyba akar menni. Nagyobb lesz majd változtatunk a sorrenden is.

Off: az előző hozzászólónak: Azt írják a tejital dobozán, hogy 4-5 dl tejalapú italra van szüksége ezért reggel és este is kap.

2012. jan. 1. 21:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm :-) akkor a napi 500 milli tejet egyáltalán meddig kell szigorúan venni? a te gyerekeid mettől meddig alszanak? hánykor vacsoráznak és hánykor reggeliznek? attól tartok, ha este nem kap semmit, csak fél 7 körül a vacsit, akkor nem tudja rendesen kialudni magát, mert az éhség felébreszti. vagy ez butaság? a vacsit sajna nem tudom egyelőre későbbre tenni, mert éhes nagyon ilyenkor már
2012. jan. 1. 21:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Még az én fiam se tud csapnál fogat mosni, csak azért eszembe jutott, hogy a tejekben ugye laktóz van, ami szintén cukor, tehát hosszútávon valószínű nem nyerő a fogaknak
2012. jan. 1. 21:12
 6/11 anonim ***** válasza:
3 éves kakaót, 15 hós tápszert kap fürdés, fogmosás után, közvetlen elalvás előtt. A nagyál lassan bevezetjük hogy ez után mosson fogat mert ő még ébren van kakaó után. A kicsi félhomályban kapja utána egyből teszem az ágyba.
2012. jan. 1. 21:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Fogát moshatod úgyis hogy (helytől függően):

- felülteted a mosógépre (nálunk pelenkázólap van a tetején oda ültetem fürdés után)

- kád szélére ülsz öledbe veszed a kicsit (panelban lakunk a kád mellett van a mosdó)

- fellépőre állítod a mosdó elé

2012. jan. 1. 21:18
 8/11 anonim ***** válasza:

első vagyok, ismét

Igen, tudom mi az ajánlat a tejivásról. De azt nem kötelező betartani. Szerintem ha kiegyensúlyozottan étkeznek, nem szükséges a napi fél liter tej.

Az én gyerekeim 6 kor vacsoráznak. Kb 7kor fürdenek, fogmosással egybekötve. Utána már csak vizet isznak.

Aztán egy kis hancúr a mi ágyunkon, olvasás és 8 kor már általában alszanak. A fiam reggel 6 óra körül ébred, a lányom 7 körül.

A korai vacsi ellenére nem farkaséhesen ébrednek, ébredéskor megkapják az italukat, aztán 8 körül reggeliznek, és a nagyot 9 re visszük oviba.

2012. jan. 1. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:

20 hós

Fürdéskor a kádban mosunk fogat

Fekve,félálomban issza meg a tápszerét!

Tudom,hogy nem jó sorrend de őt annyira nyugtatja még a cumisüvegből,fekve ivás,hogy utánna beteszem neki a cumit és már durmol is!Egyszerűen nincs szívem még ezután kiráncigálni a fürdőszobába fogat mosni!

Néha megissza utánna a vízet,talán ezzel egy kicsit javul a helyzet mert a víz kimossa a száját de nem mindíg fogadja el tápi után a vízet!

Úgy gondoltam,hogy amikor már nem tápit hanem tejet fog inni(amit nagyjából 2 éves korára tervezek) akkor változtatok a sorrenden:fürdés,pizsama,tejcsi/kakaó,fogmosás,alvás.

Remélem addig nem romlanak a fogai!

2012. jan. 2. 00:06
 10/11 anonim ***** válasza:

21:10-es vagyok

Vacsi 6 körül van, a tejital 7-8 között, utána alszik reggel 7-7:30 ig.

Nem tudom meddig "kell" betartani az 500ml-et, de ameddig megissza addig adom neki(most így gondolom), ártani biztos nem árt.

2012. jan. 3. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!