Ha egy kis fehér hólyagocska van az ínyén, az fogzás jele? Mikor lehet ebből fog, ha az?
"Kis fehér hólyagocska"? Az inkább szájpenész...
Ha az a "kis fehér hólyagocska" kemény és hegyes,akkor az a foga,már áttört,nem sok idő mire teljesen előbújik.
Ha a fehér hólyag puha,esetleg "kipukkant" zacsihoz hasonlít,akkor szájpenész.
Ne szokj vissza!!
Így,hogy többet írtál, már egészen más! Így ebből fog lesz,de nem biztos,hogy holnap reggelre töri át az ínyét!
Csak türelem!! Ez a legfontosabb!! Ha érzi a babád,hogy idegesít Téged a dolog,akkor rosszabbul viseli majd a fogzást!!
Üdv:3lányos
Nem szokom vissza. De aranyos vagy:-)Azért nem írtam konkrétumokat, mert tapasztalatlan vagyok, nem tudom, hogy a betegségtől ilyen nyűgös, vagy valóban fogzik, csak tegnap kezdtem el gyanakodni amikor reggel megláttam azt a fehér pöttyszerűséget a kis ínyén.
Remélem még jársz erre...szerinted ez baj vagy sem? Ma olyan "hülyén" eszik. Nagyon korán lesz éhes, alig telik el 2 etetés között 2 óra, és sír. Én meg megetetem, eszik egy keveset (kizárólag tápszert, mást nem hajlandó) aztán 2 óra múlva megint..és ezt játsza egész nap. Az anyósom azt mondta, hogy ne adjak neki enni, éheztessem ki, és akkor majd megeszi a rendes adagját. Én viszont úgy gondolom, hogy ezzel is nyugtatja magát, vagy a fájdalmat csillapítja, vagy nem tudom mit csinál, de biztos oka van annak, hogy így eszik. Eddig a betegségig rendesen evett 3 óránként, napi 3 de minimum 2 alkalommal főzelék, gyümölcs 2 étkezés teljesen kiváltva. Erre most....minden felborult, nincs napirend, összevissza alszik, vagy egyáltalán nem. A fürdetést próbáljuk betartani, és az azutáni alvást...ez még ezeddig sikerült. Szóval a fog, (vagy a betegség) miatt lett ilyen? Nyugtass meg, hogy nem "romlott" el a gyerekem:)) Nekem semmi tapasztalatom nincs, a tesóm 2 fia meg sem érezte a figzást, így ő sem tud tanácsot adni. Az anyukám már nem él...nem tudom ő mit csinált. Az anyósom van még, de ő inkább éheztetné a gyereket...szóval nem mond túl okosakat.
Köszönöm:-)
:-D ha nem javítod ki,fel sem tűnik hogy mást írtál!
Anyósod...hát.... nem akarok tiszteletlen lenni, nem is ismerem,így csak annyit írok,hogy valószínű nem volt normális gyerekkora annak,aki képes kitalálni olyat,hogy éheztesd a kicsit!
Nekem is csak az 1. lányom érezte meg észrevehetően a fogzást,de csak mikor 3 jött neki egyszerre...akkor kicsit nyűgösebb volt és enyhe hőemelkedése: 37,5 volt.
A gyerekeknél sok féle képen mutatkozik,ha a foga "gyötri". Ide tartozik a lazább széklet is. Sokat segíthetsz a Babádnak,ha vizes rágókát adsz Neki,lehűtve, vagy ha fogzásra használható géllel kened az érzékeny területet. Ha egyik sincs kéznél,az sem baj, anyáink anno textil pelus sarkát nedvesítettek be és fagyasztóba tették,ezt adták a gyermeknek rágcsálni. Egy kis fájdalom csillapító szirup ilyenkor megengedett :-)
Egyébként van akinél ez akár napokig - akár 1 hétig- is eltart.... Türelem,kitartás!! előbb-utóbb áttöri az a fog az ínyét!!! Szorítok,hogy ez minél előbb megtörténjen!!!
Üdv:3lányos
Nagyon köszönöm :-)
Kitartok..:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!