Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy kis fehér hólyagocska...

Ha egy kis fehér hólyagocska van az ínyén, az fogzás jele? Mikor lehet ebből fog, ha az?

Figyelt kérdés
2012. jan. 1. 15:14
 1/10 A kérdező kommentje:
6 hónapos:-)
2012. jan. 1. 15:15
 2/10 anonim ***** válasza:

"Kis fehér hólyagocska"? Az inkább szájpenész...

Ha az a "kis fehér hólyagocska" kemény és hegyes,akkor az a foga,már áttört,nem sok idő mire teljesen előbújik.

Ha a fehér hólyag puha,esetleg "kipukkant" zacsihoz hasonlít,akkor szájpenész.

2012. jan. 1. 15:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Nemrég én is azt hittem, hogy vmi gennygóc van babám szájában :)) Nagyon aggódtam, de másnapra fog lett belőle. Már csak nagyon kicsi hiányzott h áttörjön, másnap megnyugodtam, h kemény. Én is azt vártam h az élét érezzem.
2012. jan. 1. 16:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen az összes fogzási tünete produkálja, de mivel most volt beteg, és még nem gyógyult meg teljesen, így nem vagyok biztos a sírások okában. Viszont egyre gyanúsabb a fogzás. Tegnapelőtt nagyon nehéz napja volt, és reggelre lett ez a hólyagocska az alsó ínyén. Ha az ujjammal megsimítom akkor kicsit érdes érzés, neki viszont elég fájdalmas, mert sír. És ma van a tetőpont...semmi, de semmi nem jó, sehogy sem jó, 2 óránként kér enni, de csak 40 grammokat eszik...falra mászok.
2012. jan. 1. 16:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, olyan mintha nem törte volna még át a foga...de csak kicsi hiányzik. Én nagyon remélem, hogy ebből holnap fog lesz, mert ha nem én visszaszokom a cigire:-D
2012. jan. 1. 16:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Ne szokj vissza!!

Így,hogy többet írtál, már egészen más! Így ebből fog lesz,de nem biztos,hogy holnap reggelre töri át az ínyét!

Csak türelem!! Ez a legfontosabb!! Ha érzi a babád,hogy idegesít Téged a dolog,akkor rosszabbul viseli majd a fogzást!!

Üdv:3lányos

2012. jan. 1. 16:54
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem szokom vissza. De aranyos vagy:-)Azért nem írtam konkrétumokat, mert tapasztalatlan vagyok, nem tudom, hogy a betegségtől ilyen nyűgös, vagy valóban fogzik, csak tegnap kezdtem el gyanakodni amikor reggel megláttam azt a fehér pöttyszerűséget a kis ínyén.

Remélem még jársz erre...szerinted ez baj vagy sem? Ma olyan "hülyén" eszik. Nagyon korán lesz éhes, alig telik el 2 etetés között 2 óra, és sír. Én meg megetetem, eszik egy keveset (kizárólag tápszert, mást nem hajlandó) aztán 2 óra múlva megint..és ezt játsza egész nap. Az anyósom azt mondta, hogy ne adjak neki enni, éheztessem ki, és akkor majd megeszi a rendes adagját. Én viszont úgy gondolom, hogy ezzel is nyugtatja magát, vagy a fájdalmat csillapítja, vagy nem tudom mit csinál, de biztos oka van annak, hogy így eszik. Eddig a betegségig rendesen evett 3 óránként, napi 3 de minimum 2 alkalommal főzelék, gyümölcs 2 étkezés teljesen kiváltva. Erre most....minden felborult, nincs napirend, összevissza alszik, vagy egyáltalán nem. A fürdetést próbáljuk betartani, és az azutáni alvást...ez még ezeddig sikerült. Szóval a fog, (vagy a betegség) miatt lett ilyen? Nyugtass meg, hogy nem "romlott" el a gyerekem:)) Nekem semmi tapasztalatom nincs, a tesóm 2 fia meg sem érezte a figzást, így ő sem tud tanácsot adni. Az anyukám már nem él...nem tudom ő mit csinált. Az anyósom van még, de ő inkább éheztetné a gyereket...szóval nem mond túl okosakat.

Köszönöm:-)

2012. jan. 1. 17:44
 8/10 A kérdező kommentje:
*figzás az fOgzás akart lenni...nem pedig más, ami hanggal és szaggal jár:-DD
2012. jan. 1. 17:49
 9/10 anonim ***** válasza:

:-D ha nem javítod ki,fel sem tűnik hogy mást írtál!

Anyósod...hát.... nem akarok tiszteletlen lenni, nem is ismerem,így csak annyit írok,hogy valószínű nem volt normális gyerekkora annak,aki képes kitalálni olyat,hogy éheztesd a kicsit!

Nekem is csak az 1. lányom érezte meg észrevehetően a fogzást,de csak mikor 3 jött neki egyszerre...akkor kicsit nyűgösebb volt és enyhe hőemelkedése: 37,5 volt.

A gyerekeknél sok féle képen mutatkozik,ha a foga "gyötri". Ide tartozik a lazább széklet is. Sokat segíthetsz a Babádnak,ha vizes rágókát adsz Neki,lehűtve, vagy ha fogzásra használható géllel kened az érzékeny területet. Ha egyik sincs kéznél,az sem baj, anyáink anno textil pelus sarkát nedvesítettek be és fagyasztóba tették,ezt adták a gyermeknek rágcsálni. Egy kis fájdalom csillapító szirup ilyenkor megengedett :-)

Egyébként van akinél ez akár napokig - akár 1 hétig- is eltart.... Türelem,kitartás!! előbb-utóbb áttöri az a fog az ínyét!!! Szorítok,hogy ez minél előbb megtörténjen!!!

Üdv:3lányos

2012. jan. 1. 18:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm :-)

Kitartok..:-)

2012. jan. 1. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!